Medya
15 Nis 2021 07:12 Son Güncelleme: 15 Nis 2021 10:24

Abdulkadir Selvi'den bomba iddia: Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına hayır diyecek

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili tartışmalar son günlerde hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener'in de konuya dair görüşlerini açıklaması üzerine, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bir yazı kaleme aldı.

2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için tartışmalar sürüyor. Millet İttifakı'nın aday olarak kimi göstereceği her gün konuşulurken, son olarak CHP Liderinin ismi ön plana çıkmaya başlamıştı.

Abdulkadir Selvi de bugünkü yazısında, "Akşener, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına destek mi veriyor? Peşinen söyleyeyim, hayır." dedi.

İşte, Selvi'nin bugünkü yazısındaki "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?" bölümü...

"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili soruya verdiği yanıt cumhurbaşkanlığı tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Millet ittifakında ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum” demişti. Akşener’e, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı soruldu. Akşener de, “Kılıçdaroğlu aday olmayı düşünebilir. Seçime daha çok zaman var. O zamana kadar ne olur, ne biter, hepimiz görürüz” karşılığını verdi.

Bu ne anlama geliyor? Akşener, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına destek mi veriyor? Peşinen söyleyeyim, hayır.

ALTIN HİSSE AKŞENER’DE

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda en etkili isim yine Akşener olacak. Yine diyorum çünkü 24 Haziran 2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ün ortak adaylığını engellemişti. Bu kez de altın hisse Akşener’in elinde. Ortak aday mı çıkacak, Meral Akşener aday olacak mı, ilk tura her parti kendi adayıyla mı girecek, ortak aday olursa kim olacak? Kilit isim Akşener. Aday olmasa da kimin aday olacağını belirleyecek.

DÖRT NOKTADA BELİRSİZLİK

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda muhalefetin önünü görmesini ve strateji oluşturmasını engelleyen dört noktada belirsizlik bulunuyor.

1- Seçimler 2023’te mi yapılacak, erken seçime gidilecek mi?

2- Yeni seçim yasası ve ittifakların durumu ne olacak?

3- HDP hakkındaki kapatma davası ne olacak? HDP aday çıkaracak mı yoksa muhalefete destek mi verecek? Kürt oyları nereye gidecek?

4- Seçim rüzgârı nereden esecek? İstikrar mı, değişim mi?

SEÇİM YASASI NASIL OLACAK?

Yeni seçim yasasının hem ittifaklar hem de cumhurbaşkanı adaylarının profilini belirlemede çok etkili olacağı anlaşılıyor. Yeni seçim yasasında ittifaklar ne olacak? Daha çok ittifak kurulmasının önü mü açılacak yoksa ittifaklar anlamsız hale mi getirilecek? 2023 seçimlerine giderken, ittifaklar hayati bir konu haline gelmiş durumda."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN