Medya
19 Nis 2021 08:30 Son Güncelleme: 19 Nis 2021 13:37

Abdulkadir Selvi, Yunan Dışişleri Bakanı'nın provokasyonunu yazdı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları arasındaki görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında tansiyon yükselmişti. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, o gerilimli dakikaların perde arkasını yazdı. Selvi, toplantıda yaşanan gerginliğin planlı olduğunu iddia etti.

Abdulkadi Selvi bugünkü "Yunanistan’ın çifte provokasyonu" başlıklı köşe yazısında, geçtiğimiz günlerde yaşanan basın toplantısı gerginliğine değinerek, "Ankara üst düzeyde kabul ettiği Yunanistan’a diyalog zeminlerini sonuna kadar açtı. Buna rağmen Dendias krizi tercih etti. Gerçi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hak ettiği yanıtı verdi. Üstelik, basına kapalı toplantıda Yunan heyetinin “Medya önünde tartışma yaratacak ifadeler kullanmayalım” önerisine rağmen. Bu durum akıllara şu soru işaretini getirdi. Bu kriz planlı bir strateji miydi, Türkiye’ye gelmeden önce Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Dendias bunu birlikte planlamışlar mıydı?" dedi.

Bu durumun spontane olmadığını savunan Selvi, "Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın gerilimi tırmandırıcı tavrının spontane gelişen bir durum olmadığı ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Dendias’ı Ankara’ya gönderen Yunanistan’ın, aynı gün Fransız bayraklı araştırma gemisini Akdeniz’de bizim kıta sahanlığımıza sokmak için harekete geçtiği ortaya çıktı. Belli ki Atina eşzamanlı bir kriz planlamış. Türkiye’nin kararlılığı üzerine Yunanistan’ın Fransız bayraklı araştırma gemisi geldiği gibi gitti. Girit Adası’nın doğusuna çekilmek zorunda kaldı. Ama bu durum Atina’nın diyalog değil, kriz yanlısı olduğunu ortaya koydu. Hem de çifte kriz. Hem de eşzamanlı kriz." ifadelerini kullandı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN