Medya
16 Ara 2020 09:59 Son Güncelleme: 16 Ara 2020 11:15

Abdulkadir Selvi yazdı: Halk TV’de akıllara ziyan aşı tartışması

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Bütün dünya aşıya ulaşmaya çalışırken Halk TV’de akıllara ziyan bir tartışma izledim" diyerek kanalda büyük bir bilgi kirliliğine sebebiyet verecek bir tartışmaya imza atıldığını anlattı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Halk TV'de büyük bir bilgi kirliliğine sebebiyet verecek bir tartışmaya imza atıldığını anlattı:

AŞI KONUSUNDA AKIL TUTULMASI

Mümkün mertebe alanım olmayan konulara girmemeye çalışıyorum. Girersem de mutlaka uzmanına danışıyorum. Müsaadenizle iki konuda kuralımı ihlal edeceğim.

Bütün dünya aşıya ulaşmaya çalışırken Halk TV’de akıllara ziyan bir tartışma izledim. Yok efendim, daha nitelikli olan Pfizer-BioNTech aşı elitlere, Çin aşısı ile halka uygulanacakmış.

Yok efendim, nitelikli aşı önce AK Partililere yapılacakmış. Zaten iktidara yakın siyasilere bu aşının uygulanmasına başlanmış.

Açık toplum demokrasinin güvencesidir. Açık toplumda her şey tartışılır. Ancak Nobel ödüllü bilim adamımız Aziz Sancar’ın “Türkiye’de olsam sıraya girip aşı olurdum” dediği bir dönemde CHP’ye yakın kanalda yapılan bu tartışmayı izlerken, bunlar aklımıza hakaret ediyor diye düşündüm.

İsim vermiyorum çünkü maalesef CHP’ye yakın medyada bu tür örnekler o kadar çok ki. Yine maalesef Kılıçdaroğlu, Aziz Sancar’ı değil, bu kafadakileri tercih ettiği için CHP bir türlü topluma güven vermiyor.