Medya
22 Ağu 2017 11:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:04

Abdulkadir Selvi şifreleri çözdü: Erdoğan'ın racon çıkışının arkasında ne var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kimse benim adıma racon kesmesin.Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim" sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kimse benim adıma racon kesmesin” sözlerini köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, "Cumhurbaşkanı adına medyadan racon kesilmesi konusu 14 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geliyor. Medyada ‘Reis’adına ahkâm kesen, sağa sola ayar veren bazı gazetecilerin partiye ve Erdoğan’a zarar verdiği konuşuluyor. Aslında bu ilk değil" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin 'Yeni dönemin şifreleri' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu mesajlarını dikkatli bir şekilde takip etmekte yarar var.

Erdoğan, adeta AK Parti’nin, ‘yol haritası’nı veriyor.

Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarında, kimi zaman bazı uyarılar çok ön plana çıkıyor. Trabzon’da “yeni Ömer’ler bulmaktan” söz etmesi gibi. “Bu hırsızı nereden buldunuz dedirtmemeliyiz” demesi gibi.

ERDOĞAN, SÖZÜNÜ MUALLAKTA BIRAKMADI

İstanbul konuşmasında da “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye uyarıda bulundu. Erdoğan, sözünü muallakta bırakmadı. “Sosyal medya hesapları ve kimi köşe yazarları” diyerek açık adres verdi. “Birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Eğer bir racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim”diye konuştu.

MYK TOPLANTISINDA GÜNDEME GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısının arkasında yatanlara bakıp, anlık bir çıkış olup olmadığını ölçmeye çalıştım. Cumhurbaşkanı adına medyadan racon kesilmesi konusu 14 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geliyor. Medyada ‘Reis’adına ahkâm kesen, sağa sola ayar veren bazı gazetecilerin partiye ve Erdoğan’a zarar verdiği konuşuluyor. Aslında bu ilk değil. 16 Nisan referandumundan önce bu kez Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında gündeme gelmişti. İktidara yakın medyadaki dilin referandumda zarar verdiğinin üzerinde durulmuştu. Başbakan Binali Yıldırım da bunların partiye zarar verdiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konunun partinin yetkili kurullarında konuşulmasıyla yetinmedi, “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye sert bir uyarıda bulundu.

Bakalım, Erdoğan’ın bu çıkışı ne kadar etkili olacak?