Medya
16 Nis 2021 07:37 Son Güncelleme: 16 Nis 2021 09:07

Abdulkadir Selvi perde arkasını yazdı! Gece yarısı bildirisine nasıl karar verdiler?

Abdulkadir Selvi, günlerdir tartışılan emekli amirallerin bildirisinin perde arkasını bugünkü köşesine taşıdı. Selvi, amirallerin bildiriyi yazmaya ne zaman ve nasıl karar verdiklerini açıkladı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, günlerdir tartışılan amirallerin bildirisinin perde arkasını kaleme aldığı bugünkü yazısında, "104 emekli amiralin yayınladığı bildiri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tam bir devlet adamı tavrı sergiliyor. Her değerlendirmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile darbe imalı bildiri yayınlanmasını birbirinden ayrı tutuyor. İlk değerlendirmesinde bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı bir “bühtan” olarak gördüğünü söylemişti." diyor.

Selvi yazısında, "Emekli amiraller bildiriyle ilgili süreci ADMEK-2 isimli WhatsApp grubu üzerinden şekillendirdikleri için iz sürmek mümkün oluyor." diyerek çok tartışılan bildirinin perde arkasını kaleme alıyor.

Abdulkadir Selvi'nin "Gece yarısı bildirisine nasıl karar verdiler?" başlıklı bugükü yazında ilgili kısım şöyle;

"Emekli amiraller bildiriyle ilgili süreci ADMEK-2 isimli WhatsApp grubu üzerinden şekillendirdikleri için iz sürmek mümkün oluyor. Bildirinin yayınlanmasını 26 Mart tarihinde tartışmaya açmışlar. ‘Sarıklı Amiral’ haberi, 25 Mart’ta Veryansın TV’de yayınlanmıştı. Emekli amirallerin bildirisi de ilk olarak Veryansın TV’de yayınlandı.

İŞTE O KONUŞMA

Emekli amiral Metin Açımuz’un, “Sayın komutanlar A kamarası olarak bir deklarasyon yayınlayarak bunu protesto edemez miyiz?” sorusu üzerine bu konu gündeme geliyor.

Işık Biren, “Evet. Deniz Kuvvetleri gibi bir kurumda, böyle yobazlıklara izin verilemez. Atatürk Cumhuriyeti’nde tarikatlara, tekkelere yer olmaz” karşılığını veriyor. Metin Açımuz, “Olmaz da komutanım oldu işte! Reaksiyonumuz ne olacak?” diye tekrar soruyor.

AÇIMUZ’UN ÇAĞRISI

Işık Biren’in, “Protesto mesajları ile kınamalıyız. Reaksiyon budur” karşılığını vermesi üzerine Metin Açımuz bir çağrı yapıyor. “Bence birçok konuda sonsuz ve derin bilgisi olan eli kalemli dili kelamlı arkadaşlarımız bir metin hazırlasın, imzalayıp uygun bir yolla medyaya verelim” diyor. Işık Biren, “Bence de uygun. Hatta gazeteye ilan bile verebiliriz. Bazı gruplar yapıyor” diye bir öneri getiriyor. Metin Açımuz çağrısını daha da açarak, “Evet. Buradan o arkadaşlarıma sesleniyorum. Geç kalmadan eyleme (yazılı) geçelim. Bu konuda az da olsa ayrı görüşte olsanız bile bir metin üzerinde anlaşıp bizlerin imzasına sununuz” diyor.

ERGUN MENGİ ÜSTLENİYOR

Bildiri hazırlanması önerisini, WhatsApp grubundan “alkış” emojileri koyarak destekleyen Ergun Mengi, metni kaleme alma görevini üstleniyor."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN