Medya
24 Şub 2015 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Abdülkadir Selvi operasyon fotoğrafının sırrını açıkladı!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Şah Fırat operasyonu sonrası yaşanan tartışmaları kaleme aldı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Davutoğlu'nun 28 Şubat döneminde BÇG karargahı olarak kullanılan karargah merkezinde olmasının anlamlı olduğunu yazdı.

Şah Fırat operasyonunu Genelkurmay Harekat Merkezi'nden takip eden Başbakan Davutoğlu, muhalefetin hedefinde.

Başkomutan sıfafıtını taşıyan Erdoğan'ın sahnede olmamasını yadırgayan muhalafet Davutoğlu'nun karargahta poz vermesini eleştirmişti.

HÜKÜMETİ DEVİRME MERKEZİYDİ

Tartışmalara katılan Selvi, bugünkü "BÇG Karargahı'ndan operasyon karargahına" başlıklı yazısında Davutoğlu'nun karargahtaki fotoğrafını böyle yorumladı:

"Biz “Mehmetçik başbakanları” çok gördük. Askerden korkanına çok tanık olduk.
Mesut Yılmaz, Çevik Bir’in ismini zikredemediği için, “Pandomin” oynamak suretiyle tarif etmişti.
Tansu Çiller asker parkası giyerek askeri birlikleri ziyaret etmişti.

Asker sivil ilişkileri demokratik rejimlerde olması gerektiği çerçeve içinde olduğu müddetçe bir sorun yok.

Genelkurmay kime bağlı? Başbakanlığa. Başkomutan sıfatını kim taşıyor? Cumhurbaşkanı...
Başbakan Davutoğlu’nun operasyon gecesini Genelkurmay Harekat Merkezi’nde geçirmesinde bu açıdan yadırganacak bir şey yok.

Ayrıca Başbakanlık'ta oturup harekatı takip edebileceği bir sistem yok. İHA’lar görüntüleri harekat merkezine aktarıyor, askeri birliklerin sevk ve idaresi oradan yürütülüyor.

Biz yıllarca Genelkurmay Başkanı nereye oturdu, hangi komutan başbakana nasıl baktı haberlerini yaptık. Buradaki uyumlu görüntü demokrasi açısından olumludur.

Bir ayrıntı vereyim. Madem asker- sivil ilişkileri konusunda bu kadar hassassınız. Başbakan Davutoğlu’nun operasyonu takip ettiği harekat merkezi 28 Şubat’ta Batı Çalışma Grubu’nun merkeziydi.

28 Şubat’ta Erdoğan ve Davutoğlu gibilerini devirmek için çalışan BÇG’nin merkezinde Davutoğlu’nun Başbakan olarak bulunmasının demokrasi açısından anlamı büyük. Bence gölgede kalan büyük fotoğraflardan biri de buydu."