Medya
30 Nis 2021 07:43 Son Güncelleme: 30 Nis 2021 09:15

Abdulkadir Selvi muhalefete yüklendi: Kılıçdaroğlu ve Akşener’in benzetmesi hoş olmadı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet tarafından “ABD Başkanı Joe Biden’ın "soykırım" açıklamasının ardından yeterli yanıtı veremediği" gerekçesiyle gelen eleştirilerin hoş olmadığını söyledi.

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısının “Kılıçdaroğlu ve Akşener’in benzetmesi hoş olmadı” kısmında Erdoğan ile Biden’ın yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

"Siyasette ciddi bir üslup sorunu yaşanıyor. Hakaretler havada uçuşuyor, tazminat davaları birbiri ardına geliyor. “Sayın” diye konuşmaya başlayan politikacılardan buraya geldik. Hakaret etmeden eleştirmeyi bir türlü öğrenemedik." şeklinde görüşlerini dile getiren Selvi, muhalefetin Erdoğan'a söylemlerini eleştirdi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’la telefon görüşmesinde gereken yanıtı verdi" iddiasına da değinen Selvi, muhalefete şu eleştirileri yöneltti: "Biden’a rest çekilecekse, had bildirilecekse, “One Minute” denilecekse bunu en iyi yapacak lider Erdoğan’dır. Ama köprülerin atılması bu aşamada neye yarar? Muhalefetin Erdoğan’ı eleştirmesini anlayabilirim. Ama Kılıçdaroğlu’nun “kedi gibi bir miyavlama” benzetmesini, Meral Akşener’in “minnoş” demesini doğru bulmuyorum. Şık olmadı. Erdoğan’dan nefret edebilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı için o sıfatları kullanmak yakışmadı." 

Selvi yazısında şunları da ifade etti:

"Siyasi rekabet uğruna bazı sataşmalar anlaşılabilir ama söz konusu Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı olunca bunu anlayışla karşılamak mümkün değil.

ABD Başkanı Biden, haksız ve hadsiz bir şekilde sözde “soykırım” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’la telefon görüşmesinde gereken yanıtı verdi.

Ancak bu bir süreç.

Erdoğan, Biden’la 14 Haziran’da görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüz yüze görüşmede de gereken yanıtı vereceğinden kuşku yok.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hukukunu korumak söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyaya kafa tuttuğu bir sır değil.

Erdoğan, “One Minute” çekerek buralara kadar geldi."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN