Medya
12 Mayıs 2021 07:41 Son Güncelleme: 12 Mayıs 2021 07:44

Abdulkadir Selvi: Millet İttifakı'nın adayını belirlemede altın hisse Akşener'in elinde

2023'de yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için adaylık tartışmaları sürüyor. Cumhur İttifakı'nın adayının belli olmasına karşın, Millet İttifakı'nda henüz net bir isim yok. Abdulkadir Selvi de konuya dair bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Cumhurbaşkanı adayını belirlemede altın hisse Akşener'in elinde" diyen Selvi, "Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri öne çıkıyor." dedi.

Akşener’in, aday olmadığı takdirde Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ın adaylığı konusundaki tavrının belirleyici olacağını iddia eden Selvi, " Meral Akşener’in son anda kazanma şansına bakarak İmamoğlu veya Yavaş’ı desteklemesi bekleniyor. Ama Akşener ihtimali son ana kadar masada olacak." ifadelerini kullandı.

Selvi'nin konuya ilişkin yazısı şöyle:

"2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ün ortak aday olmasını engelleyen, muhalefet partilerinin ayrı ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkarmasının önünü açan Meral Akşener bu kez, ortak aday projesini engellemeyeceği yönünde mesajlar veriyor. Kılıçdaroğlu ise tam aksine Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönünde açıklamalar yapıyor.

2023’E İSTANBUL MODELİ

1- Millet İttifakı 2023 seçimlerine Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazandığı İstanbul modeli ile hazırlanıyor.

2- Seçimde ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmaya bu kez yakınlar.

3- Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş başta olmak üzere cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP’de bir kaos yaşanmasının önünü kesmek için aday olabileceği mesajını veriyor.

4- Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri öne çıkıyor.

5- Abdullah Gül ve Ali Babacan ise denklemin uzağına düştüler.

6- Akşener’in, aday olmadığı takdirde Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ın adaylığı konusundaki tavrı belirleyici olacak. Altın hisse Akşener’in elinde.

7- Meral Akşener’in son anda kazanma şansına bakarak İmamoğlu veya Yavaş’ı desteklemesi bekleniyor. Ama Akşener ihtimali son ana kadar masada olacak.

8- Tabii bir de sürpriz aday konusu var."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN