Medya
21 Nis 2021 07:14 Son Güncelleme: 21 Nis 2021 10:03

Abdulkadir Selvi: Erdoğan kurmaylarına '128 milyar dolar' iddiası için talimat verdi

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, gündemdeki '128 milyar dolar' iddialarına ilişkin "Erdoğan hangi konuda ‘Çıkın, anlatın, konuşun’ dedi?" başlıklı yazı kaleme aldı. Selvi yazısında, CHP'nin iddiaları sonrasında, Erdoğan'ın kurmaylarına verdiği talimatlara değindi.

Abdulkadir Selvi, günlerdir gündemi meşgul eden '128 milyar dolar tartışmalarına, ilişkin kaleme aldığı yazıda Erdoğan'ın konuya dair 'rahat' olduğunu söyleyerek, "128 milyar dolarla ilgili tartışmalar siyasetin tansiyonunu yükseltti ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda rahat olduğu gözleniyor. Çünkü Erdoğan, yapılan her işlemin kaydının tutulduğunu ve Merkez Bankası kaynaklarının gerektiği zamanda ve doğru bir şekilde kullanıldığını düşünüyor. Erdoğan’ın bu konuda kendine olan güveni tam diyorum ama o, bunun topluma doğru bir şekilde anlatılması gerektiğine inanıyor." görüşünü savundu.

Selvi yazısının devamında Erdoğan'ın kurmaylarına, "AK Parti MYK toplantısında, “Çıkın, anlatın, konuşun. Ne yapıldığını millete izah edin” talimatını veriyor. “Muhalefetin yalanlarını millete izah edin arkadaşlar” dediğini iddia ediyor.

Selvi yazısına şöyle devam etti...

"Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda gelen her dalgayı göğüsleyen bir lider. Erdoğan’ın bugün AK Parti grubunda 128 milyar dolar konusunda ayrıntılı açıklamalar yapacağı söyleniyor. Erdoğan’ın hem işin ekonomik boyutunu anlatması hem de muhalefetin, “Buharlaştı, arka kapıdan birilerine satıldı” şeklindeki ithamlarına yanıt vermesi bekleniyor. Yine ne varsa Erdoğan’da var."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN