Medya
10 Mayıs 2021 07:24 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2021 11:28

Abdulkadir Selvi: Ekrem İmamoğlu incelemesi sonuçlandırılıyor

Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konusu olan Ekrem İmamoğlu soruşturması hakkında yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bir türbede ellerini arkadan bağlaması sebebiyle hakkında soruşturma açılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik incelemenin rafa kaldırılacağını söyledi.

Selvi'nin bugünkü köşe yazısında soruşturmayla ilgili olarak kaleme aldığı yazının ilgili kısmı şöyle:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih’in türbesinde elini arkasına attığı gerekçesiyle ön inceleme başlatılmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ben buna soruşturma izni vermem” dedi. Doğru bir tavır ortaya koydu. Süleyman Soylu’nun soruşturma izni vermemesi en çok İmamoğlu’nu üzecek. Çünkü bu iş İmamoğlu’na can suyu oldu. İmamoğlu’na soruşturma işi gecikmeden rafa kaldırılacak. Ama AK Parti’nin bu işten ders çıkarması gerekiyor.

İçişleri Bakanı Soylu, İmamoğlu’nun kayyum atanan HDP’li belediyeleri ziyareti ve yaptığı konuşma hakkında ise soruşturma izni vermeyi gönlünden geçirdiğini söyledi. Ama o konuda da soruşturma izni vermeyeceğini ima etti. Kayyum atanan HDP’li belediyeleri ziyaretiyle ilgili soruşturmanın hiç açılmaması gerekiyor. Ekrem İmamoğlu zaten baştan beri HDP seçmenine oynuyor. İstanbul seçimlerini HDP oylarıyla kazandı. Cumhurbaşkanlığı konusunda da yine HDP’ye güveniyor. HDP konusunda hakkında soruşturma açılmasını en çok Ekrem İmamoğlu ister."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN