Polemik & Kulis
01 Nis 2016 18:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Abdülkadir Selvi bilmecesi çözüldü! Yeni adresi Hürriyet mi, Habertürk mü, Karar mı?

Abdülkadir Selvi'nin Yeni Şafak'taki veda yazısının ardından nereye gideceği merak ediliyordu.

Hürriyet, HaberTürk ve Karar gibi gazeteler gündeme getirildi ama Abdülkadir Selvi Hürriyet'le anlaştı.

Abdülkadir Selvi, bundan böyle Hürriyet'in yazar kadrosunda yer alacak. Deniz Zeyrek, Hürriyet Ankara Temsilciliği'ne devam edecek, Selvi ise Ankara'da yazar olarak görevine başlayacak.

Abdülkadir Selvi'nin Hürriyet'teki ilk yazısını Pazartesi günü yazması bekleniyor.
Selvi, dün Yeni Şafak'taki veda yazısında, "Çok riskli haberlere ve yazılara imza atarken kafamın bir köşesinde veda mektubum hep hazır durdu" dedi. Selvi, "Ceketimi alıp gidiyorum. Bir de kalemimi aldım yanıma. Benim başka bir mesleğim yok. Gazetecilik yapacağım" demişti.

ABDÜLKADİR SELVİ KİMDİR?
1964 yılında Sivas Yıldızeli'nde doğdu. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü'nde tamamladı. Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV'de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı.
TGRT'de Ankara Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001- 2011 tarihleri arasında Yeni Şafak Gazetesi'nde haber müdürü olarak görev yaptı. 2011'den 2016 Nisan ayına kadar Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürüttü. Erhan Seven ile birlikte kaleme aldığı Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatan 'İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına: Alperen' ve 'Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması' adlı kitapların yazarı olan Abdülkadir Selvi, evli ve 3 çocuk babası.