Medya
03 Haz 2021 07:50 Son Güncelleme: 03 Haz 2021 11:30

Abdulkadir Selvi anket sonuçlarını paylaştı! İşte ittifakların oy oranı...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma’nın yaptığı seçim anketini köşesine taşıdı ve “Muhalefet erken seçimi bir daha düşünmeli” dedi.

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın 22-24 Mayıs tarihleri arasında 1836 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı anketi paylaştı.

“Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oy oranı 39.1 çıkıyor” diyen Selvi, şunları yazdı:

"CHP ise yüzde 25’i aşamıyor. CHP’nin oy oranı yüzde 24.8 çıkıyor. MHP’nin oy oranı yüzde 10.4 olurken HDP’nin oy oranı yüzde 10.3 olarak çıkıyor. Son dönemlerde yükselişte olan İYİ Parti’nin oy oranı ise yüzde 9.5. Optimar’ın anketlerinde İYİ Parti’nin oy oranı beklentilerin altında çıkıyor. Optimar’ın anketinde yeni kurulan partilerin oy oranları da yer alıyor. Muharrem İnce’nin Memleket Partisi yüzde 1.4 olurken Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi 1.1. Ali Babacan’ın Deva Partisi yüzde 1 olurken, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi 0.1 olarak çıkıyor. Fetih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi 0.2 olurken Saadet Partisi 0.5 olarak çıkıyor."

Hürriyet yazarı, yazısının devamında Cumhurbaşkanlığı adayları için anketteki şu sonuçları paylaştı:

"Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı seçimde Erdoğan’a oy veririm diyenler yüzde 46.7 olurken Kılıçdaroğlu yüzde 35.5’de kalıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 17.8 oluyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarıştığı bir seçimde Erdoğan’a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 43.8 olurken Akşener ise yüzde 30’a ulaşıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 26.2 çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı seçimde Erdoğan 44.9 alırken, İmamoğlu’na yüzde 41.8 oranında oy çıkıyor. Kararsızların oranı ise en düşük seviyeye ulaşıp yüzde 13.3’de kalıyor.

Muhalefetin adayları arasında Erdoğan’ın karşısında en yüksek oy oranına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ulaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 44.1 alırken Mansur Yavaş’a destek yüzde 42 çıkıyor. Kararsızların oranı ise 13.9’a geriliyor."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN