Gündem
14 Eyl 2015 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Abdülkadir Selvi AK Parti Kongresini yazdı: Kulağınıza küpe olsun!

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti kongresini kaleme aldığı bugünkü yazısında "AK Parti kucaklaşmalı" diye tavsiyede bulundu.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, çiçeği burnundaki Ak Parti yönetimini Bülent Arınç'ın hafta sonu yaptığı sarsıcı açıklamalarla uyardı.

İktidar partisi hafta sonu yaptığı kongreyle kan tazeledi. Başbakan Davutoğlu'nun "ortak akıl" ve "kurucu değerler" mesajı öne çıktı. MKYK listesi büyük oranda değişti. Peki bundan sonra ne olacak?
AK Parti'ye yakın isimlerden Selvi, merak edilen kongreyle ilgili düşüncelerini köşesinde okurlarıyla paylaştı. Yazar, Erdoğan ve Davutoğlu'nun uzlaşmasıyla iki aday iki liste virüsünün Ak Parti bünyesine girmesine izin vermediğini yazdı.

1 Kasım seçimlerinin startının kongrede verildiğini ifade eden Selvi, Arınç'ın AK Parti'yi sarsan açıklamalarına yer verdi ve bir dizi uyarılarla yazısını tamamladı:

KUCAKLAYICI OLMALI

"AK Parti'nin önünde kritik bir sınav daha duruyor. Milletvekili listelerini bir sarsıntı yaşamadan ve hedeflenen restorasyon gerçekleştirilerek geçilirse geriye AK Parti'nin kitlelere heyecan vermesi gereken seçim beyannamesi ve “siyaset dili” kalıyor. AK Parti topluma hem heyecan vermeli hem de iç barışımızın tehlikede olduğu toplumun kutuplaştığı bir dönemde kucaklayıcı olmalı.
Başbakan'ın konuşmasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e selam göndermesi ne kadar güzel oldu.

Bu süreçte liste dışında kalan Bülent Arınç, Ali Babacan, Taner Yıldız, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Beşir Atalay gibi isimlerin hukukunun korunması gerekiyor. AK Parti'nin bütünlüğünü koruması, Zümrüdüanka kadar kıymetli. Bu vazo kırılmamalı. Çünkü seçimlerden sonra AK Parti'yi ne bekliyor, belli değil.

KULAĞINIZA KÜPE OLSUN

Bülent Arınç'ın ”AK Partiliyiz, gözümüz başka bir yerde değil. Birileri bizi bununla imtihan etmeye kalkmasın” sözü kulağınıza küpe olsun… Gezi'den beri halkımız çok bölündü. AK Parti'nin yapacağı en önemli şey, halkımızla kucaklaşma olmalı. Ama AK Parti, önce kendi içinde kucaklaşmalı."