Politika
01 Mayıs 2022 13:24 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2022 13:29

Abdülhamid'in torunundan Akşener'e İttihat Terakki tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İttihat Terakki örgütünün sloganını kullanmasına 2. Abdülhamid'in torunu "Sultan Abdülhamid Han'ın ayağından çıkar kir, hepinizden temizdir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in  geçen salı günü yaptığı grup toplantısında sözlerini İttihat ve Terakki örgütünün sloganıyla bitirmesine 2. Abdülhamit'in torununda tepki geldi. 
2.Abdülhamid’in 4.kuşak torunu olan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Twitter hesabından "Meral Akşener hanımefendi, dedem Sultan Abdülhamid Han'ın ayağından çıkar kir, hepinizden temizdir" dedi. 

 

AKŞENER NE DEDİ

Gezi Parkı davasında verilen mahkumiyet kararlarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup konuşmasında, sözlerini 1908’de Osmanlı padişahı Abdülhamid’e karşı isyan edenlerin öne çıkan sloganıyla bitirmişti: “Değerli dava arkadaşlarım; Türk modernleşmesinin önünde, her zaman engeller olacak. Her devirde, mutlaka yeni Derviş Vahdetiler çıkacak. Her devirde, bizi bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlarımız olacak. Varsın olsun. Çünkü her devirde, bu vatanın; Bekçiliğini yapacak gençleri de olacak. Vahdetilerin karşısına dikilecek, Mustafa Kemalleri de olacak. Topçu Kışlası hayallerine kapılanların karşısında, dimdik duran çapulcuları da olacak. İşte o nedenle buradan, bir kez daha ilan ediyorum: Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!”