Polemik & Kulis
08 Haz 2016 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:18

Abdülaziz Bayındır'dan yine 'erken imsak' çıkışı! İddiaya Diyanet ne dedi?

Diyanet "İmsak tan yerinin ağarmasıyla başlar" dedi, İlahiyatçı Abdülaziz Bayındır ise "Halkı 70 dakika önce oruca başlatıyorlar" fikrini savundu.

Ramazan geldi, her sene olduğu gibi bu sene de oruç ile ilgili sorular vatandaşın aklını karıştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na sorulan sorulardan en çok tartışılanı ise yine sahurun bitişiyle ilgili oldu.

Vatandaşlar "Sahurda ezan bitene kadar yemek yenebilir mi?" sorusunu sordu. Diyanet'in yanıtı ise "İmsak vakti ezanla değil, tan yerinin ağarmasıyla başlar" oldu. Yani Diyanet'e göre, ezan okunmasa da hava aydınlandıysa yemeğe son vermek gerekiyor.

"İmsak vakti ezan ile değil, tan yerinin ağarmasıyla başlar. Ezan okunsun okunmasın imsak vaktinin başlamasıyla yeme içmeye son verilmeli. Ezanın imsak vaktinden önce okunması, ezanla birlikte oruca başlamayı zorunlu kılmadığı gibi geç okunması halinde de yiyip içmek mubah olmaz."

ABDULAZİZ BAYINDIR: 70 DAKİKA ERKEN BAŞLIYORUZ
İlahiyatçı Abdülaziz Bayındır ise 70 dakika erken oruç tutulmaya başlandığı görüşünde.
Bayındır; "Cevap doğru ama vatandaşlar baksınlar ezan okunduğunda en küçük aydınlanma var mı? Sözü edilen aydınlanma, insanları oruca başlattıklarından 70 dakika sonra olur" diyerek vatandaşların imsaktan önce oruca başlatıldığını öne sürdü.