Dünya
21 Haz 2022 14:12 Son Güncelleme: 21 Haz 2022 14:29

ABD’nin kayıp askerlerine dair Rusya’dan açıklama! Görüntülerini yayınladılar…

Rus işgalinin yaşandığı Ukrayna'da bir anda ortadan kaybolan 2 ABD askerinin akıbeti belli oldu. Rus televizyonunda askerlerin görüntüleri yayınlandı. ABD'den konuya ilişkin bir açıklama gelmezken Kremlin sözcüsü Peskov, 2 kişinin de paralı askerler olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Peskov, iki askerin savaş esiri statüsünde değerlendirilmeyeceğini belirterek hukuki yolların önünü tamamen kapattı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesi sonrasında Ukrayna saflarında savaşan ABD vatandaşı 39 yaşındaki Robert Drueke ve 27 yaşındaki Andy Huynh, Harkiv kentindeki bir çatışma sırasında atılan el bombasının çıkardığı siste kaybolmuştu.

RUS TELEVİZYONUNDA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Kendilerinden haber alınmayan iki ABD'linin akıbeti bilinmezken, konuyla ilgili taraf devletlerden de hiçbir açıklama gelmemişti. Ancak 2 gün önce dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya Devlet televizyonu kayıp askerlerin görüntülerini yayınladı.

 

"SADECE HAYATTA OLDUĞUMU BİLMENİ İSTİYORUM"

Görüntülerde bir odada bulunan ABD'li asker Robert Drueke, annesine bir mesaj gönderiyor. Drueke, "Anne, sadece hayatta olduğumu bilmeni istiyorum. En kısa sürede evde olmayı umuyorum. Benim için köpeğimiz Diesel'i sev. Seni seviyorum" dedi.

RUSYA'DAN İLK RESMİ AÇIKLAMA: ASKERLER TUTUKLANDI

ABD tarafı ise görüntülere rağmen videoların doğrulanmadığını belirterek askerlerin Rusya'nın elinde olduğuna dair kanıt olmadığını öne sürdü. Ancak beklenen resmi açıklama Rusya'dan geldi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov kayıp ABD askerlerin tutuklandığını ve resmi soruşturma altında olduğunu açıkladı.

Peskov, 2 kişinin deparalı askerler olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Rusya ayrıca, iki askerin savaş esiri statüsünde değerlendirilmeyeceğini belirterek hukuki yolların önünü tamamen kapattı.