Ekonomi
07 Nis 2022 11:11 Son Güncelleme: 07 Nis 2022 11:13

ABD’nin kararının ardından Halkbank hisseleri uçuşa geçti

Amerika’nın Türkiye’ye F16 savaş uçağı satışıyla ilgili bir haber Halkbank hisselerini uçuşa geçirdi. Kararın ardından borsada işlem gören Halkbank’ın hisseleri yüzde 5’e yakın yükseldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Kongre'ye gönderdiği bir mektupta, Biden yönetiminin Türkiye'ye potansiyel F-16 savaş uçağı satışının ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağı vurgulandı. Türkiye’ye F16 verilme kararı, “Türk-ABD” ilişkilerinin düzeldiği yolunda yorumlar yapılmasına neden oldu.

Bu beklentiyi satın alan borsacılar Halkbank hisse senedinin daha açılış seansında yüzde 4.85 yukardan işlem görmesine neden oldu.

Dün 4.95 TL’den kapanan bankanın hisse senedi 5.20’den işlem gördü.

NE OLMUŞTU

Reuters’ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Kongre'ye gönderdiği bir mektupta, Biden yönetiminin Türkiye'ye potansiyel F-16 savaş uçağı satışının ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağına ve aynı zamanda NATO'nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğine inandığı belirtildi. 

Mektupta, satış için herhangi bir güvence veya zaman çizelgesi sunulmazken, "Yönetim, bu satışın ABD ulusal güvenliğinin yanı sıra uzun vadeli NATO ittifak birliği, ekonomik ve ticari çıkarlarıyla olduğuna inanmaktadır. Önerilen satış Kongre'den bir bildirim gerektirecektir" ifadeleri kullanıldı.