Gündem
06 Haz 2016 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

ABD’li fotomuhabiri ve tercümanı Afganistan’da öldürüldü!

ABD'li fotomuhabiri David Gilkey ile çevirmen Zabihullah Tamanna, Afganistan'ın güneyinde bulunan Helmand vilayetinde pusuya düşürülerek öldürüldü.

ABD merkezli National Public Radio’dan (NPR) yapılan açıklamada, radyo çalışanı olan 50 yaşındaki Gilkey ile çevirmen Tamanna’nın saldırı gerçekleştiği esnada, Afgan ordusuna ait araçlarda olduğu belirtildi.

Marjah kasabası yakınlarından açılan top ateşiyle düzenlenen saldırıda, aracı kullanan Afgan şoförün de öldüğü aktarıldı.

NPR’ın açıklamasında, Gilkey ve Tamanna ile birlikte seyahat eden iki radyo çalışının da saldırıdan zarar görmeden kurtulduğu bildirildi.

BBC’nin haberinde, 11 Eylül Saldırıları’ndan bu yana Irak ve Afganistan’dan haberler yapan Gilkey’nin, 2011 yılında Beyaz Saray Fotoğrafçılar Derneği tarafından yılın fotoğrafçısı seçildiği belirtildi.

Gazilerin sağlık bakımı ve Ebola krizine yönelik çalışmalarıyla NPR’a birçok ödül getiren Gilkey, geçen yıl da askeri çatışmalar ve doğal felaketlere yönelik haberleriyle Edward R. Murrow Ödülü’ne değer görüldü.