Gündem
03 Eki 2017 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

ABD'li çift dünya devini böyle dolandırdı!

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş sitelerinden biri olan Amazon, müşteri memnuniyeti politikasının kurbanı oldu.

Dünyanın en büyük çevrimiçi alişveriş sitelerinden biri olan Amazon, müşteri memnuniyeti politikasının kurbanı oldu. Sitenin politikasının boşluğunu bulmayı akıl eden ABD'li çift, şirketi 1.2 milyon dolar değerinde dolandırdı.

2 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE SİPARİŞ

Polisin tespitlerine göre Indiana’da yaşayan Erin Finan (38) ve Leah Finan (37) isimli çift, sipariş verdikleri ürünler için sürekli sürekli bozuk, kırık veya çalışmıyor şeklinde bahanelerle şirkete rapor gönderdi ancak bunu dikkat çekmemek adına her defasında farklı kimlik ve farklı posta kutularını kullanarak yaptı. GoPro kameraları, Samsung/Apple telefonları, pahalı televizyonlar gibi elektronik cihazların yenisini, eskilerini göndermeden talep eden çift, bir yandan da göndermedikleri ürünleri, bir üçüncü kişi vasıtası ile el altından sattı.

Sputnik’in haberine göre; verdikleri siparişin değeri toplamda 2 milyon dolara yaklaşan çiftin dolandırıcılığı, hesaplarında dönen hızlı para akışı ile dikkatleri üzerine çekmesi üzerine ortaya çıktı. Çıkarıldıkları mahkemede suçlarını kabul eden çift 20 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor, Amazon ise fazladan gönderdiği elektronik cihazların ücretlerini faiziyle beraber 1.218.504 dolar tutacak şekilde geri istiyor.

ESKİ ÜRÜN GÖNDERİLMEDEN YENİSİ İSTENEBİLİYOR

Amazonun bozuk ürün politikası gereği, sipariş edilen ürünler bozuk, kırık çıkar veya çalışmadığı şeklinde raporlanırsa ürünü geri göndermeye gerek kalmadan bir yenisi istenebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında Amazon ise kullanıcısına bozuk ürün politikası gereği ürünün hemen yenisini yolluyor.