Dünya
16 Eki 2023 12:40 Son Güncelleme: 16 Eki 2023 12:44

ABD’li bakanın “yahudiliği” üç gün sürdü... Erdoğan sert sözlerle karşılık vermişti

İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Bir Yahudi olarak da buradayım." ifadesini kullanmış, Erdoğan'dan sert bir yanıt almıştı. Bugün Mısır'ı ziyaret eden Blinken, "Buraya bir insan olarak geldim" ifadelerini kullanarak ağız değiştirdi.

İşgalcilerin Filistin'e yönelik saldırılarına destek vermek amacıyla 12 Ekim'de İsrail'e bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Bir Yahudi olarak da buradayım." ifadesini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN SERT YANIT

Skandal açıklamaya Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"'İsrail'e, Dışişleri Bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum.' diyor. Bu nasıl bir politikacı? Bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman sana karşındakiler de şunu söylerse, 'Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum.' derse ne diyeceksin? Bak biz 'Yahudi, öbür tarafta Türk, öbür tarafta şu, bu.' demiyoruz. Ya karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın." demişti.

YAHUDİLİĞİ ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Yaşananlardan sonra bugün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşen Blinken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisine benzer bir tepkiyle karşılaşınca, "Buraya bir insan olarak geldim" diye konuştu.