Gündem
07 Mayıs 2014 08:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Abdi İpekçi Ödülleri sahiplerini buldu

Basının en prestijli ödüllerinden olan Abdi İpekçi Ödülü'nü, '68 Saniyede Linç' haberiyle Radikal gazetesinden İsmail Saymaz, 'Kırmızılı Kadın' adlı fotoğrafıyla Reuters'den Osman Örsal aldı.

Milliyet’in kuruluşunun 64’üncü yılı nedeniyle gazetenin Şişli’de bulunan binasında düzenlenen törenle Abdi İpekçi Yılın Gazetecisi ile Haldun Taner Yılın Öykücüsü ödülleri sahiplerini buldu. Törenin açılış konuşmasını yapan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, “Milliyet 1950 yılından başlayarak, evrensel gazetecilik kurallarını Türkiye ’ye taşımış ve bu kuralların yerleşmesinde çok büyük katkıda bulunmuştur” dedi. Konuşmanın ardından Abdi İpekçi Yılın Gazetecisi Ödülü haber dalında, Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü görüntüleri de içeren “68 Saniyede Linç” başlıklı haberiyle Radikal gazetesinden İsmail Saymaz’a; fotoğraf dalında ise ‘Kırmızılı Kadın ’ adlı fotoğrafıyla Reuters Haber Ajansı'ndan Osman Örsal’a verildi. Her iki isim ödüllerini Fikret Bila’nın elinden aldı.

Ardından Haldun Taner Yılın Öykücüsü Ödülü’nü vermek üzere Jüri Başkanı Doğan Hızlan sahneye geldi. “Ustanın ödülünü vermek, ödülü alan kişinin de usta olacağı kanısını taşır” diyen Hızlan, bu senenin birincisi Berna Durmaz’a ödülünü takdim etti. Durmaz da, “Haldun Taner, bana öykü yazmayı sevdiren ustalarımdandır, üzerimde etkisi çok fazladır. Bu ödülle yolumu bir kez daha açmış oldu. Bu sorumluluğu yazmaya devam ettiğim sürece aklımda tutacağım” dedi.