Gündem
14 Ara 2013 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Abdi İpekçi cinayetinin faili Mehmet Ali Ağca yönetmen oldu!

Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastının faili Mehmet Ali Ağca, film sektörüne giriyor!

Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastının faili Mehmet Ali Ağca, Papa suikastının de yer alacağı bir sinema filmi için çalışmalarını başlattığını belirtti.
 
Ağca, filmin isminin 'Kutsal Kurşun' olduğunu açıkladı. Malatya Avşar Otel’de basın toplantısı düzenleyen Mehmet Ali Ağça, bilimsel, ekonomik, teknolojik yolda yükselen Türkiye’nin paraleli olarak manevi, kültürel, insanı yükselmesine yardımcı olmak istediğini söyledi.
 
Ağca, “Hiçbir siyasi partinin yandaşı yoldaşı da değilim, hiçbir tarikatın, cemaatin adamı da değilim, La İlahe İllallah, Allah’ü Ekber diyerek yola çıktım. Bizim bir tek amacımız var ilahi Kelimetullah, Allah’ın adının yüceltilmesi. Vatikan’ı incitmeden bütün Hıristiyanlara hatta bütün Musevilere dostluk elimizi uzatarak yeni bir dünya, yeni bir maneviyat inşa etmek istiyoruz. Buna da bir sinema eseri, bir televizyon eseri ile başlamak istiyoruz” dedi.
 
"YAŞADIKLARIM BASİT HİKAYELER"
 
“Ben Harvard’da, Oxforda’da, Stanford Üniversitesinde sosyal bilimler dersleri verecek bir seviyedeyim, hem de İngilizce ve İtalyanlarca olarak” diyen Ağca, “Ben bugün Malatya’ya geldim. Dünyanın merkezine hareket ettiğim şehre geldim. Burada yeni bir mücadelenin ilk adımını atacağımı ilan ediyorum. Bu küresel dünya mücadelesidir. Hiç kimseye karşı değil. Sadece yalana ve dolana karşı. İnsanları köleleştirmek isteyen yeni Firavun müsvettelerine karşı, yolumuz herkese açık. Gücümüzü milletten alacağız. Gücümüzü bu ülkenin vilayetin onurlu insanlarından alacağız inşallah. Bunun için bir film projemiz var. Avatar gibi 2 bin yıllık Vatikan tarihini anlatan, tabi Vatikan’ın adım adım çöküşünü anlatan. Türkiye’de bir dönem bitmiştir o dönemin bütün aktörleri de bitmiş tükenmiştir. Ona girmek istemiyorum. Benim Papaya attığım kurşun kutsaldır. Kutsal Kurşun’un hikayesini film yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Ağca, Nisan veya Mayıs ayında film çekimine başlanacağının ve yılsonunda ise biteceğini söyledi. Kendisiyle mezara gidecek bir sırrın olmadığını söyleyen Ağca, yaşadıklarının kendisi için basit hikayeler olduğunu vurguladı. Ağca, kendisinin küresel siyonizmden daha güçlü olduğunu belirterek, “Devleti savunan bir insanım, anarşiyi reddederim. Vatan, millet kavramını da kesinlikle tasvip ediyorum ve saygıyla karşılıyorum. Bütün herkes özgürlüğüme karşıydı, 4’kez cezaevinden çıktım. Dimdik ayaktayım. Şimdi gelelim siyonizme; Albay Jonathan Pollard siyonizmin milli kahramanıdır, İsrail’in mili kahramanıdır, MOSSAD ajanı. ABD’nin en gizli sırlarını İsrail’e verdi. Bu adam 1985 yılında tutuklandı, vatana ihanet suçundan. Tam 28 yıldan beri ABD hücrelerinde yatıyor. Tam 28 yıldan beri bütün küresel Siyonizm, İsrail devleti, bütün dünya Yahudi lobisi Jonathan Pollard’ı hapisten çıkartmak için uğraşıyor ve çıkartamadılar. Benim hiçbir şeyim yok, hiç kimsem yok. Bir tane saatle gittim, sermayemde yok. Bir istihbarat teşkilatı da yok. Ben Siyonist çetelerden, dünya Yahudilerden daha güçlüyüm. Allah’ın yardımı ile gittim, yendim, geldim” şeklinde konuştu.
 
"BEN KAZANABİLECEĞİM BÜTÜN ZAFERLERİ KAZANDIM"
 
“Bambaşka bir dünyanın insanıyım. Türkiye’de yeni bir yol açacağız” diyen Ağca, şunları söyledi: “Hayır, siyaset mümkün değil. Evrensel bir insan, bir siyasi partiye gittiği zaman taraf olmak zorundadır. Tabiatıyla o partinin kuklası, hizmetçisi olmak zorundadır. Allah için siyaset yapanlar varsa onlara teşekkür etmek lazım. Ama ben yapamam. Benim gibi bir insanın siyaset yapması mümkün değil. Ama siyasetçilere söylenecek olan nedir? Hırsızlık yapmayın, yolsuzluk yapmayın, zalimlik yapmayın. Vatana, millete, insanlık onuruna hizmet edin. Bundan sonra, bu yaştan sonra, bu kadar mücadeleden sonra, gidip de bir milletvekilliği yapmam, bir bakanlık yapmam. Beni alçaltır, arkadaşlar. Bunu milletvekiline, bakana hakaret zannetmeyin. Ben kazanabileceğim bütün zaferleri kazandım. Dünya tarihinde kazanılabilecek bütün zaferleri kazandım. Vatikan’ı aştım geldim, Vatikan’ı yendim geldim.”
 
Filminde Amerikalı ve bir İtalyan aktörün oynayabileceğini, kendisinin de bazı bölümlerde yer alabileceğini belirten Ağca, kendisinin gençliğini oynayacak olan oyuncunun da henüz tespit edilemediğini söyledi. Ağca, filme Malatya’dan başlayacağını, bunun Malatya içinde bir tanıtım vesilesi olacağını, ilahı plana ilk adımı buradan attığını belirterek, “Papa suikastının bin yıl önce karar verildiğini ispat etmeye çalışacağız. Bunun belgeleri var. Papa, Kur’an-ı Kerim’i okudu. Bunu kimse fazla bilmiyor. 1983’de beni Vatikan’a davet ettiler, bir tane sahte hac taksaydım, özgür olacaktım. Ben o yolu seçmedim. Ben La ilahe illallah, Allah’ü ekber diyerek yoluma devem ettim” dedi.
 
Ağca, “Öz eleştiri yapmak lazım. Bizden daha suçlu hiç kimse yok. Türk-İslam dünyasını kast ediyorum. Şimdi şeriatçı Katar Devleti 2020 futbol şampiyonasına tam 140 milyar dolar ayırdı. Bunun yüzde 1’ine ben dünyayı değiştiririm. Bu alçak ihanet bizim suçumuz” dedi.