Gündem
06 Eki 2011 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

ABD'DEN İLGİNÇ MİNİ ETEK AÇIKLAMASI!

New York Polis Departmanından Kadınlara Uyarı: Tacize uğramak istiyorsanız etek giymeye devam edin!

Ülkemizdeki taciz tartışmaları bir yana, özgürlükler ülkesi Amerika Birleşik Devletleri de etek ve elbise tartışmalarından nasibini aldı.

Son zamanlarda Brooklyn’de taciz vakalarının artması bu bölgede yaşayan kadınları tedirgin etti. Aranmakta olan tacizciler daha yakalanamadan polis departmanı tarafından da ilginç bir açıklama geldi, “dışarıda elbise ve etek giymek çok da iyi bir fikir olmayabilir”.

Soyadının açıklanmasını istemeyen Lauren adlı bir ABD vatandaşı kadın, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Pazartesi günü spor salonundan şort ve tişört ile çıktıktan sonra sokakta kendisinin ve elbise giyen başka iki kadının polis tarafından durdurulduğunu söyledi. Tacizciler hakkında bilgileri olup olmadığını soran polis daha sonra da Lauren’a “sizce de şortunuz çok kısa değil mi?” diye sordu.

New York Polis Departmanı’nın basın sözcüsü Paul Browne ise, tacizcilerin daha çok etek ve elbise giyen kadınları seçtiğini belirtti.

Polis’in yaptığı bu açıklamaya bir de Safe Slope adlı bir gruptan tepki geldi. Grubun kurucusu Jessica Silk, “Polisin bu açıklaması direkt olarak etek giyen kadınları hedef gösteriyor. Açıklama “güvenli bir şekilde dolaşmanın yolları şunlardır...” şeklinde yapılabilirdi.” ifadesini kullandı.

Meriç Özadak
Medyaradar Dış Haberler Servisi



ETİKETLER
#mini etek #abd