Gündem
10 Eki 2011 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

ABD'DEN ÇOK GİZLİ WIKILEAKS OPERASYONU!

ABD yönetiminin, WikiLeaks destekçisi bir gönüllünün e-posta hesabıyla ilgili bilgilere erişim için gizli mahkeme kararları kullandığı ortaya çıktı.

Wall Street Journal'ın haberine göre hükümet, Google şirketi ve küçük bir internet servis sağlayıcısı firmadan, WikiLeaks sitesi için gönüllü çalışan Jacop Appelbaum'un adres defterindeki isimleri talep etti.

İnternet servis sağlayıcısı Sonic şirketi yöneticisi Dane Jasper, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin hükümete karşı yasal olarak savaştığını ancak kaybettiğini ve bilgileri teslim etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Hükümetin kişisel e-posta bilgilerini talep ettiği 28 yaşındaki Appelbaum hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmadığı kaydedildi. Appelbaum, internet kullanıcılarına anonimlik sağlayan ücretsiz programlar geliştiren, kar amacı gütmeyen bir kuruluşta çalışıyor.

Mahkemeden Google'a gönderilen 4 Ocak 2011 tarihli kararda, Appelbaum'un "gmail.com" adresindeki e-postasına eriştiği tüm IP adresleri ve onun son iki yılda iletişimde olduğu kişilerin IP adresleri talep edilmiş. Bilgileri teslim edip etmediği bilinmeyen Google şirketinin, konuyla ilgili açıklama yapmadığı belirtildi.

WikiLeaks, geçen yıl Washington'ı zor durumda bırakan binlerce diplomatik belge ve yazışmayı, ayrıca Irak'taki operasyonlarda çekilmiş bir video yayınlamıştı.

ABD yönetiminin bu uygulamasının, hükümetin, kişilerin e-posta ve mobil telefon kayıtları üzerinden, arama emri olmadan gizlice bilgi toplamasına izin veren yasayla ilgili tartışmaları artıracağı belirtiliyor.

www.cnnturk.com