Dünya
17 Mar 2022 07:51 Son Güncelleme: 17 Mar 2022 07:54

ABD’den Çin’e ‘Rusya’ tehdidi! ‘Ağır bedeller ödetilecek…’

Amerika Birleşik Devletleri‘nden Çin Halk Cumhuriyeti‘ne yönelik net mesajlar geldi. Rusya’ya destek olması halinde Çin’in ağır bedel ödeyeceği ifade edildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya’ya uygulanan yaptırımların neden olduğu kayıpların Pekin yönetimi tarafından telafi edilmesi olasılığından endişe duyduklarını ve böyle bir durumda Çin’e ağır bedeller ödetileceğini Çin tarafına ilettiklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere gündemdeki konularla ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu.

ÇİN-RUSYA-ABD

Price, günlük basın toplantısında Roma’daki Çin-ABD heyetlerinin görüşmesine yönelik sorular üzerine, Çin’in Rusya-Ukrayna savaşındaki pozisyonuna yönelik yorum yapmayacağını ancak kendilerinin bu konuda Çin tarafına mesajlarını net bir şekilde ilettiklerini söyledi.

NET TAVIR GÖREMEDİKLERİNİ BELİRTTİ

Üst düzey Çin heyeti ile bir araya gelme nedenlerinin iletişim kanallarını açık tutmak olduğunu belirten Price, “Bu muhtemelen dünyadaki en önemli ikili ilişkidir. Sorumlu bir ülke olarak ilişkimizi karakterize eden rekabetin çatışmaya dönüşmemesini sağlamakla yükümlüyüz.” dedi.

Birçok ülkenin Ukrayna’ya desteğini beyan ettiğine ve Rusya’nın saldırısına karşı çıktığına dikkati çeken Price, Çin’den bu yönde net bir açıklama veya tavır görmediklerini dile getirdi.

ETİKETLER
#abd #rusya #çin