ABD'de kasırga! Gelen görüntüler korkunç: En az 70 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin birçok eyaletinde kasırgayla mücadele sürürken, Kentucky'de bir gecede meydana gelen 4 ayrı hortum nedeniyle en az 70 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, can kaybının 100'ü bulabileceğini ifade ederken, afet bölgelerinden gelen ilk görüntüler ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

ABD'de kasırga! Gelen görüntüler korkunç: En az 70 kişi hayatını kaybetti - Sayfa 1

Abd Ulusal Hava Durumu Servisi, Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois dahil olmak üzere birçok eyaletteki bölgeler için cuma gecesi kasırga uyarıları yayınlamıştı.

111
ABD'de kasırga! Gelen görüntüler korkunç: En az 70 kişi hayatını kaybetti - Sayfa 2

EN AZ 70 KİŞİ ÖLDÜ

Birçok eyalet için verilen kasırga uyarıları devam ederken, Kentucky eyaleti hortuma teslim oldu. Bir gecede gerçekleşen 4 farklı hortum olayı sonrası yaşanan kayıplarla ilgili açıklama yapan Kentucky Valisi Andy Beshear "Hortum felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 70'e yükseldi.ölü sayısı 100'ü geçebilir." dedi.

211
ABD'de kasırga! Gelen görüntüler korkunç: En az 70 kişi hayatını kaybetti - Sayfa 3

OHAL İLAN EDİLDİ, EYALETE ELEKTRİK VERİLMİYOR

Eyalet genelinde dün gece yarısı OHAL ilan ettiklerini belirten Vali Beshear, yaşanan şiddetli hava olaylarının son derece nadir rastlanan bir durum olduğunu ifade etti. Eyaletin büyük çoğunluğuna henüz elektrik verilemediği de ifade edildi.

311
ABD'de kasırga! Gelen görüntüler korkunç: En az 70 kişi hayatını kaybetti - Sayfa 4

HENÜZ NET SAYI BİLİNMİYOR

Eyaletteki acil servis yetkilileri tarafından net sayıya dair henüz bir açıklama yapılmazken en az 50 kişinin hayatını kaybettiği teyit edildi. Illinois Valisi Jay Robert Pritzker, "Dualarım bu gece Edwardsville halkıyla, gerekli tüm kaynakları sağlamak için belediye başkanına ulaştım" şeklinde konuştu.

411