Dünya
20 Mar 2023 23:23 Son Güncelleme: 20 Mar 2023 23:25

ABD'de kapıyı çalan timsah, ev sahibini ısırdı!

ABD'nin Florida eyaletinde korkutan anlar yaşandı. Evinin kapısı çalınması üzerine kapıyı açan Scot Hollingsworth, üç metre uzunluğundaki timsahın saldırısına uğradı. Hollingsworth timsah tarafından bacağından ısırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletinde evinin ön kapısının çalınması üzerine kapıyı açan 56 yaşındaki Scot Hollingsworth, yaklaşık üç metrelik bir timsah tarafından bacağından ısırıldı.

Independent Türkçe'nin WKMG'ye dayandırdığı haberine göre, Scot Hollingsworth, kapısını çaldığını iddia ettiği yaklaşık üç metrelik bir timsah tarafından bacağından ısırıldı. Hollingsworth, kanala yaptığı açıklamada, "Ayağa fırlayıp kapıya gittim, ışıklara ulaşmaya çalışırken dışarıya adım attım ve kapıdan az biraz çıkmıştım ki (timsah) bacağımı kapıp gerçekten saldırgan bir şekilde sallamaya başladı" diye konuştu. Hastaneye kaldırılan Hollingsworth, hayati tehlike arz etmeyen yaraları için tedavi altına alındı.

YAKALAMAK İÇİN GÖREVLİ GÖNDERİLDİ

Kanal, Florida Balıkları ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'nun 4 Mart'taki olayı doğruladığını ve sürüngeni yakalayıp uyutmak üzere kapanla hayvanı yakalayacak bir görevli gönderdiklerini söylediğini kaydetti. Kurum, yaklaşık 1,2 metre veya daha uzun, topluma veya vahşi yaşama tehdit oluşturan "rahatsız edici" timsahları rutin olarak uyuttuğunu ifade ediyor.

UZAK ALANLARA YERLEŞTİRİLMESİ GEREK

Komisyonun internet sitesinde "Yerleri değiştirilen timsahlar genellikle yakalandıkları yere geri dönmeye çalışır. Yol boyunca topluma ya da diğer timsahlara sorun teşkil edebilirler. Eğer bir timsah başarıyla geri dönerse, onu tekrar yakalamak gerekir ve muhtemelen ikinci seferde bunu yapmak daha zor olur" diye belirtiliyor:

"Serbest bırakıldığı bölgede bir sorun oluşmaması için rahatsızlık veren timsahların toplumla karşılaşmayacağı uzak alanlara yerleştirilmesi gerekir."