Dünya
02 Nis 2021 20:37 Son Güncelleme: 03 Nis 2021 00:43

ABD'de hareketli saatler! Kongre Binası kapatıldı

ABD Kongre Binası'nda dış tehdit nedeniyle kırmızı alarm verildi. Binadakilere pencerelerden uzak durması uyarısında bulunulurken, bir kişini polis tarafından etkisi hale getirildiği iddia edildi. Diğer yandan 1 polisin de üzerine sürülen araç nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

ABD Kongre Binası, bir aracın hızlıca bariyerlere çarpması nedeniyle kapatıldı. 2 polise çarpan saldırgan öldürüldü. Yaralı polislerden birinin de hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD'de 6 Ocak'ta baskına sahne olan Kongre Binası'nda yine alarm verildi. Kongre polisi, "dış tehdit" nedeniyle tüm yerleşkedeki binalara giriş çıkışların kapatıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

BİR ARAÇ HIZLICA BARİYERLERE GİRDİ
ABD Kongre Polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Independence Caddesi'ne çıkan bölgedeki bariyerlere bir aracın hızla girdiği kaydedildi.

2 POLİSİ ÇARPARAK YARALADI
Aracın iki polise çarptığına dikkat çekilen açıklamada, şüphelinin de yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, yaralanan iki polis ile şüphelinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ
Amerikan basınına konuşan görgü tanıkları, şüphelinin bariyerlere çarptıktan sonra elinde bıçakla arabadan çıkması üzerine polisin ateş açtığını aktardı. NBC News ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırganın kaldırıldığı hastanede öldüğünü kaydetti.

1 POLİS HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan ABD’nin başkenti Washington DC’deki Kongre binası önündeki olayda yaralanan polislerden birinin hayatını kaybettiği açıklandı.

 

ETİKETLER
#abd #kongre binası