Dünya
05 Eyl 2022 07:16 Son Güncelleme: 05 Eyl 2022 07:16

ABD ve Kanada'da katliam: En az 14 ölü…

ABD'nin Virginia ve Florida eyaletlerinde silahlı saldırı meydana geldi. Yaşanan iki ayrı silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Kanada'nın Saskatchewan bölgesinde de bıçaklı saldırıda 10 kişinin öldüğü açıklandı.

Virginia'da bulunan Norfolk Eyalet Üniversitesi, sosyal medya hesabından, bir evde yaşanan silahlı saldırıda Hemşirelik bölümünde okuyan 19 yaşındaki bir kız öğrencinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Daha sonra Norfolk polisi, söz konusu saldırıda ölenlerin sayısının 2'ye çıktığını, içlerinde üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 5 kişinin yaralandığını, saldırının sebebiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Öte yandan, Flroida'nın Platka bölgesinde dün bir eğlence merkezinde yaşanan silahlı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Platka polisi, silahlı saldırıda vurulan 4 kişiden ikisinin hayatını kaybettiğini belirtirken beşinci kişinin ise sert bir cisimle darp edildiğini ifade etti.

Mağdurların ismi açıklanmazken, yaralıların helikopterle en yakın bölgedeki travma merkezine kaldırıldığı ve ikisinin durumunun kritik olduğu kaydedildi.

KANADA'DA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Kanada'nın Saskatchewan bölgesinde meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 15 kişinin de yaralı olduğu açıklandı. 2 zanlı aranıyor.

ETİKETLER
#abd #kanada