Gündem
02 Ağu 2023 22:10 Son Güncelleme: 02 Ağu 2023 23:21

ABD Senato binasında silahlı saldırgan alarmı

ABD Senato binasında silahlı saldırgan alarmı verildi. Herhangi bir silah sesi duyulmadığı bildirilirken, binanın tahliye edildiği belirtildi. Polis ekipleri, bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, arama yapıldığı öğrenildi.

ABD'nin başkenti Washington'da sıcak dakikalar yaşandı. ABD polisi, Senato binasında silahlı bir saldırgan ihbarı üzerine alarma geçti.

ABD polisi tarafından yapılan açıklamada, "Memurlarımız, ilgili bir 911 çağrısına yanıt olarak Senato ofis binaları içinde ve çevresinde arama yapıyor. Araştırmamız devam ettiği için lütfen bölgeden uzak durun." denildi.

Açıklamada, "Senato binasının içindeyseniz, muhtemel bir aktif tetikçi ihbarı alındığı için içerideki herkes olduğu yere sığınmalıdır. Şunu belirtmeliyiz ki elimizde doğrulanmış bir silah sesi raporu yok." ifadeleri kullandı.

ABD medyasında yer alan habere göre ise, "Senato'daki olay büyük olasılıkla silahlı saldırgan değil, akıl sağlığı sorunu olan birinin gerçekleştirdiği bir eylem." değerlendirmesi yapıldı.

ABD polisinin daha sonra yaptığı açıklamada, ihbarın asılsız olduğu kaydedildi.

Ağustos tatili nedeniyle çoğu Kongre üyesi binada bulunmazken, az sayıda personelin binada olduğu biliniyor.