Polemik & Kulis
28 Mayıs 2020 16:25 Son Güncelleme: 28 Mayıs 2020 16:47

ABD-Çin gerilimi Hürriyet’i ihya etti! Tam sayfa haber ilan

Çin resmi haber ajansı Xinhua, Hürriyet’te tam sayfayı haber ilan olarak kapattı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü dünya genelinde bir krize dönüşürken, 350 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Aralık 2019’da başlayan salgın, Çin’i dünya ülkelerinin gözünde hedef tahtası haline getirdi. ABD’nin başını çektiği ülkeler, Çin’i gerekli önlemleri almayarak salgının yayılmasına sebebiyet vermekle suçlamaya devam ediyor.

Çin hükümeti ise kendini dünyaya anlatmak ve ABD söylemlerini kırma adına çeşitli ülkelerdeki medya kuruluşlarını yakın markaja almış durumda.

ABD’nin önde gelen gazetelerinin kapılarını sık sık çalan Çin’in önemli isimleri, Türkiye’de de Hürriyet’i gözüne kestirdi.

Hürriyet’te parasını vererek tam sayfa kapatan Çin resmi haber ajansı Xinhua, korona konusunda Türkiye’de gelişen Çin karşıtlığını kurma amacıyla kapsamlı bir haber ilan yayınladı. Haberde Amerikan yönetimine karşı suçlayıcı ifadeler yer aldı.

İlanın büyüklüğü ve formatı göze alındığında ise ABD-Çin geriliminden en karlı çıkan kurumlardan biri de Demirören’e bağlı Hürriyet Gazetesi oldu.