Gündem
04 Ağu 2014 08:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

ABD basını 20 bin kişiyi görmezden geldi!

Washington'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden 20 bine yakın kişiyi ABD basını adeta görmezden geldi..

ABD'nin başkenti Washington'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden 20 bine yakın kişiyi ABD basını adeta görmezden geldi.
 
Amerika şartlarında 20 bin gibi yüksek bir katılımın gerçekleştiği gösteri ​sadece Washington'un yerel gazetelerinde yer bulabilirken ABD ana akım basınında pek fazla yer bulamadı. New York Times, WSJ, Los Angeles Times gibi gazetelerde ​20 bin kişilik protesto gösterisi adeta yok hükmündeydi.
 
Binlerce kişi toplandı
 
Beyaz Saray önünde toplanan eylemciler, Washington Post gazetesi binasına yürüdü. ABD'nin farklı yerlerinden gelenlerin de bulunduğu yürüyüşe aralarında Yahudilerin de olduğu çok sayıda din ve milletten 20 bine yakın kişi katıldı.
 
Şu ana kadar başkent Washington'daki en geniş katılımlı İsrail karşıtı protestoya sahne olan yürüyüşte eylemciler, Beyaz Saray'dan Washington Post binasına uzanan caddenin tamamını doldurdu.
 
Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve birçoğunun yüzlerini Filistin bayrağı renklerinde boyadığı eylemciler, "Özgür Filistin Özgür Gazze", "İsrail ırkçı devlet", "Gazze'nin yaşamasına izin ver", "Çocuk katili İsrail" şeklinde pankartlar taşırken, attıkları sloganlar ve ellerindeki pankartlarda İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını ve Filistin topraklarını işgalini sona erdirmesini istedi.
 
ABD Başkanı Barack Obama'yı da İsrail'e koşulsuz desteğinden dolayı eleştiren protestocular, Obama yönetimini İsrail'e yönelik yardımlarını kesmeye çağırdı. Protesto sırasında bazı eylemciler tarafından İsrail bayrağı yakıldı.
 
Amerikan medyasını da taraflı yayın yapmakla suçlayan eylemciler, Washington Post gazetesinin önüne sembolik çocuk tabutları bırakarak, "Utanın" şeklinde sloganlar attı.
 
Polisin geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen protestoda, Beyaz Saray önündeki kalabalıkla, ellerinde İsrail bayrakları taşıyan İsrail yanlısı küçük bir grup arasında karşılıklı atışma oldu, ancak polis olayın büyümesine izin vermedi.
 
Washington Post gazetesi önünde protestolarını bir süre devam ettiren eylemciler, daha sonra Beyaz Saray önüne geri döndü. Yürüyüşe katılanlar daha sonra dağıldı.