Gündem
01 Şub 2013 17:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:42

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SALDIRAN CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

TRT Haber'in haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne canlı bomba saldırısı yapan teröristin 30 yaşlarında ve DHKP-C üyesi, Ecevit Şanlı olduğu belirlendi.

Ölen saldırganın terör suçundan daha önce hapis yattığı, DHKP/C örgütüne mensup olduğu belirtildi.

BAKAN İSİM VERMEDİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde ki patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelrde bulundu. Güler daha sonra gazatecilere kısa bir açıklama yaptı. Güler olayla iligli olarak şu açıklamalarda bulundu: "Bir canlı bomba olduğu tahmin edilen şahısta bir patlama meydana geliyor. Şu anda kimliğini tespit etmek için önemli çalışmalar yürüttüğümüz bir canlı bomba hayatını kaybetti. Güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu hayatını kaybetti. İçeride bulunan Didem Tuncay isimli bir bayanda şu anda ağır yaralı şekilde. Bir canlı bomba olarak olayın mahiyetini çözmek için arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyorlar. Sayın Cumhuriyet Başsavcısı'da oalyın başında."

Gazetecilerin, "Canlı bombanın örgüt bağlantısı var mı?" sorusuna ise Güler, "Elbetteki canlı bombaların örgüt bağlantısı, elbette" şeklince yanıt verdi. Güler kimlik tespiti kesinleştikten sonra gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti.