Politika
29 Eyl 2022 17:34 Son Güncelleme: 29 Eyl 2022 21:49

ABB’den ‘Yavaş’ın adaylığı’ tartışmalarına yanıt: "Gündemimiz sadece..."

Halk TV yazarı İsmail Saymaz "İyi Partili bir grup Mansur Yavaş’a adaylık için teklif ve telkinde bulundu" ifadelerini kullanmıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Basın Danışmanı Volkan Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı için hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirmediğini aktardı. 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İyi Parti lideri Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığı için gönlünden geçen ismin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ancak parti içinde bir damarın kendisiyle aynı düşünmediğini ifade etti. Akşener’in 'kazanacak aday' vurgusunu dile getirirken partisindeki bu görüşü seslendirdiğini söyleyen Saymaz, “Bu yüzden Akşener, Kılıçdaroğlu’nun kenara çektiği Yavaş ve İmamoğlu’nu yeniden siyaset sahnesine çıkarıyor” dedi.

'İyi Partili bir grubun aday olması için CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teklif ve telkinde bulunduğunu' ifade eden Saymaz, "Yavaş, Altılı Masa uzlaşırsa ‘Evet’ diyeceğini söylüyor. Yani, Abdullah Gül stratejisi izliyor” diye yazdı.

Saymaz, devamında şunları kaydetti:

“Birkaç aydır görevine odaklanması ve polemiklere girmemesi, yıldızını parlatsa da İmamoğlu, artık Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Adı Kılıçdaroğlu sonrasında CHP liderliği için anılıyor. İki belediye başkanının CHP ve Kılıçdaroğlu’na rağmen adayı olması mümkün görünmüyor. Öyleyse? İyi Parti’de taraftar bulan diğer görüş, Akşener’in aday olması yönünde. Akşener son aşamada, partisindeki birlikteliği korumak için adaylığı aklından geçirebilir.” 

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin sosyal medya hesabından konuya dair paylaşım yaptı. Hiçbir kişi ya da grupla görüşülmediğini belirten Gültekin’in paylaşımlarında şu ifadeler yer aldı:

"Bir haber kaynağının, gazeteci Sayın İsmail Saymaz’a Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır."