Gündem
11 Tem 2016 08:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:22

AA'nın haber yolculuğu sinema ve televizyonlarda

Haber peşinde koşan muhabirlerin yaşadığı zorluklar ile AA savaş muhabirliği eğitimini anlatan 2 ayrı tanıtım filmi, bu hafta sonu sinemalarda ve ulusal televizyon kanallarında izleyicilerle buluştu.

Anadolu Ajansında (AA) haber peşinde koşan muhabirlerin yaşadığı zorluklar ile AA savaş muhabirliği eğitimini anlatan 2 ayrı tanıtım filmi, bu hafta sonu Türkiye çapındaki yaklaşık bin 500 sinema salonu ile ulusal televizyon kanallarında izleyicilerle buluştu.

"İsimsiz kahramanımızı taltif etmek istedik"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Anadolu Ajansının 100. yılına yaklaşırken, kuruluşundan bu yana en temel ve güçlü unsuru olan "AA muhabiri"ni odağına alan bir film hazırlamak için yola çıktıklarını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:



"Bu filmle hem bunca yıldır canla başla çalışan binlerce isimsiz kahramanımızı taltif etmek hem de yıllardır her durumda, gerektiğinde en zor şartlar altında haber geçen, kendisine demeç verilen, açıklama yapılan ama adı sanı bilinmeyen, soyut bir mefhum olan 'AA muhabiri'ni müşahhaslaştırmak istedik. 'AA muhabiri sizden biridir, komşunuzun oğlu, Ankara'daki uzak akrabanızın kızı, oğlunuzun okul arkadaşı Ayşe'nin babası, iş arkadaşınız Ali'nin arkadaşıdır ve gün içinde okuyup ya da dinleyip geçtiğiniz haberlerin arkasında tek tek bu bireylerin emeği vardır' mesajını kamuoyuna anlatmak istedik. Bundan 96 yıl önce 'Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak üzere' kurulan Anadolu Ajansı, bugün de aynı vizyonla çalışmaktadır. AA'nın buna ilaveten artık 85 ülkedeki muhabir ağı ve 11 dildeki yayını ile global ajanslar arasında olduğu vurgusunu da bir kez daha yapmayı amaçladık."

Kazancı, "Anadolu Ajansı bünyesindeki habercilerin zorlu haber yolculuğunu 60 saniye içinde en etkili efektler ve müzik eşliğinde izleyicilerine sunan Anadolu Ajansı imaj filminin, sadece AA bünyesindeki habercilerin değil ülkemizdeki tüm gerçek habercilerin de sesi olacağını düşünüyoruz" dedi.



İçerik, görsellik ve kurguda etkileyicilik

Savaş muhabirliği eğitimi tanıtım filmine ilişkin de "Savaş muhabirliği eğitim filmimiz, haberciliğin en uç noktası olan savaş muhabirliği alanında AA'nın verdiği profesyonel eğitime ilgi duyan gazetecileri davet etmek amacıyla hazırlandı." diyen Kazancı, her iki tanıtım filmini izleyenlerden çok güzel geri dönüşler aldıklarını vurguladı.

Kazancı, filmlerin içerik, görsellik ve kurgu anlamında çok etkileyici olduğunu sözlerine ekledi.

Tanıtım filmleri, YouTube başta olmak üzere AA'nın sosyal medya mecralarında da izlenebilir.