Gündem
25 Eki 2015 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:07

AA'dan İngilizce haber bülteni! Anadolu Post yayına başlıyor!

Anadolu Ajansı, "Anadolu Post" adlı günlük İngilizce dijital haber bültenini okuyucuların hizmetine sunacak

Anadolu Ajansı, "Anadolu Post" adıyla İngilizce yayımlanacak günlük dijital haber bültenini okuyucuların hizmetine sunacak.

AA'nın 95 yıllık tecrübesini yeni bir alana taşıyacak olan "Anadolu Post", tek sayfalık dijital haber bülteni (newsletter) formatında olacak.

Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri kullanıcılara günlük olarak ulaştırmayı hedefleyen "Anadolu Post" projesi hakkında açıklama yapan AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, "AA, 9 dilde yayın yapan ve güvenilir haberler veren bir ajans. Buna rağmen, Türkiye’nin dünyaya İngilizce yayın yapan kaynakları, son dönemde biraz artmış olmasına rağmen, oldukça sınırlıdır" dedi.

Öztürk, Türkiye’nin mevcut konumu ve son 13 yılda attığı adımlar dikkate alınacak olursa yurt dışındaki İngilizce kaynakların Türkiye’den yeterince doğru ve güvenilir bilgi alamadığını belirterek  "Anadolu Post böyle bir boşluğun doldurulmasına katkı sağlamak için geliyor" ifadesini kullandı.

Hedeflerinin, İngilizce üzerinden dış dünyaya Türkiye kaynaklı doğru ve güvenilir haberler vermek olduğunu belirten Öztürk, "Ana fikrimiz AA’nın güvenilir haberlerinin, dünya çapında daha geniş bir İngilizce okur çevresine haberler, analizler, makaleler ve infografikler vasıtasıyla ulaştırılmasıdır. Bu tür İngilizce haber kaynaklarının artmasının, ülkemiz hakkında yapılan dezenformasyonun ve yanlış bilgilendirmeye yönelik haberlerin önünün alınmasında katkısı olacaktır” diye konuştu.

Kullanıcılar, Anadolu Post'taki haberlerin altındaki bağlantılar üzerinden metnin tamamına ulaşabilecek.