Gündem
28 Ara 2013 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

AA muhabirine düzenlenen çirkin saldırı kınandı!

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, AA foto muhabiri Rauf Maltaş'a düzenlenen saldırıı kınadı..

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Ankara'daki izinsiz eylemi fotoğraflamaya çalışan AA foto muhabiri Rauf Maltaş'ın, "Gözü dönmüş" kişilerin saldırısına maruz kaldığını, pankart sopalarıyla fotoğraf makinesi ve cep telefonunun kırıldığını bildirdi.
 
Eser, yazılı açıklamasında, Maltaş'a yapılan saldırıyı nefretle kınadığını belirtti.
 
Açıklamada, amaçlarının ne olduğu belli olmayan ve Türkiye'deki huzur ortamını bozmaya çalışan bir grubun, sokakları savaş alanına çevirdiğini ve görevlerinin sadece kamuoyunu aydınlatmak olan habercilere saldırdıklarını vurgulayan Eser, şunları kaydetti:
 
"Geçtiğimiz aylarda 'Gezi Parkı eylemleri' adı altında bu tür gösteri yapanlar, ülkede yaşanan bazı olayları fırsat bilerek bir kez daha sokakları karıştırmak için sahneye çıkmışlardır. Bugün sosyal medya üzerinden örgütlenerek gerek İstanbul gerekse Ankara'da kaos yaratmak isteyen bu kişilerin amaçları herkesçe çok açık bir şekilde bilinmektedir. Ankara'daki eylemi fotoğraflamaya çalışan üyemiz, AA foto muhabiri Rauf Maltaş, bu gözü dönmüş kişilerin saldırısına maruz kalmış ve pankart sopalarıyla vurdukları Maltaş'ın, fotoğraf makinesi ve cep telefonu kırılmıştır. Arkadaşımıza 'geçmiş olsun' diyerek olayı gerçekleştirenleri bir kez daha nefretle kınıyoruz."