Gündem
21 Haz 2012 22:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:49

AA HABER AKADEMİSİ'Nİ MISIR'A TAŞIYOR!

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, ilk kurdukları Haber Akademisi'ni Mısır'da açacaklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nin bir şubesini Kahire'ye açacak" dedi.

Öztürk, Anadolu Ajansı'nın Arapça yayınlarının tanıtımı ve işbirliği kapsamında Mısır'ın resmi haber ajansı Ortadoğu Haber Ajansı'nı (MENA) ziyaret etti.

MENA Genel Müdürü Adil Abdulaziz ile görüşen Öztürk, AA ile MENA'nın İslam dünyası ve bölgenin iki büyük ve önemli ajansı olduğuna dikkati çekerek, "Anadolu Ajansı, Haber Akademisi'nin Arap dünyasındaki gazetecilere yönelik olarak Kahire'de bir şube açacağını" söyledi.

AA Haber Akademisi'nin Kahire'de açılacak şubesi için MENA'nın tecrübesinden ve uzman kadrosundan faydalanmak istediklerini ifade eden Öztürk, "Arap dünyasına yaptığımız ziyaretlerde, kaybettiğimizi yeniden bulmanın sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nın Arapça yayınlarının test aşamasında olduğunu ve günlük 100 haber ürettiğini kaydeden Öztürk, "Arapça yayınlar konusunda MENA'nın tecrübesinden faydalanabiliriz. Burası Arap dünyasının merkezi, MENA da önemli bir ajans. Arapça yayınlar konusunda MENA ile işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

Arapça yayınların, teknik altyapı ve yazılım programlarının tamamlanmasının ardından günlük 200 haber üretebilecek kapasiteye geleceğini ve bunun doğrudan haber yazımı şeklinde olacağını anlatan Öztürk, Anadolu Ajansı'nın hedefinin dünyada ilk 5 ajans arasına girmek olduğunun altını çizdi.

Öztürk, Anadolu Ajansı Savaş Muhabirliği Sertifika Programı'ndan Arap dünyasındaki gazetecilerin de yararlanabileceğini belirterek, MENA'nın da programa gazeteci gönderebileceğini söyledi.

MENA Genel Müdürü Adil Abdulaziz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Anadolu Ajansı ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı'nın Arapça yayınlara başlamasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Abdulaziz, ziyaretin anısına AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'e plaket takdim etti.

Öztürk, daha sonra Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.