Gündem
15 Mayıs 2023 22:49 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2023 22:52

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz seçim tartışmalarına yanıt verdi! "Alnımız ak başımız dik çıktık"

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, 14 Mayıs gecesi seçim sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili gelen eleştirilere ilişkin açıklama yaptı. "Bu seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık" diyen Karagöz, dava açacaklarını duyurdu.

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, 14 Mayıs gecesi seçim sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili gelen eleştirilere ilişkin açıklama yaptı. "Bu seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık" diyen Karagöz, dava açacaklarını duyurdu.

Karagöz'ün açıklamaları şöyle:

"Burası AA Seçim Takip Merkezi. Burada Anadolu Ajansı'nın 2 bin 500 çalışanı, ben dahil şoförlerimiz dahil serbest habercilerimiz dahil yarı çalışanlarımız dahil, sahada seçim sonuç tutanaklarının görsellerini topladılar. Bakın burası çok önemli. Islak imzalı seçim sonuç tutanaklarını topladılar. Ne oldu o görseller, buraya geldi. Burada dün akşam yaklaşık 300 arkadaşımız sabaha kadar görev yaptılar. Yaptıkları şey şuydu; o seçim sonuç tutanaklarının görsellerini dijitalize etmek. Nasıl dijitalize ediyoruz? Amazon OCR sistemi var. Yani Optik Tanıyıcı Sistem. Görseldeki verileri alıyor dijitalize ediyor. Bunu büyük oranda doğru yapıyor. Arkadaşlarımız bunun kontrolünü yapmak üzere tek tek verilerin dijitalize edilme süreçlerini takip ettiler. Sonra ne yapıyoruz, dijitalize edilmiş verileri abonelerimize veriyoruz. Müşterilerimize veriyoruz. Biz bir servis sağlayıcıyız.

Kamuoyunda şöyle bir algı var, sanki seçim sonuçlarını AA açıklıyormuş gibi; hayır. AA sizin gibi aboneleri adına seçim sonuçlarını takip eder, seçim sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu açıklar. Fakat ne yazık ki Türkiye'de bu algıyı oturtamadık

Sizin adınıza size doğru veriyi vermek için 2500 saha personelimizle bu seçim tutanaklarının görsellerini topladık. Sonra onları merkeze ilettik.

ANADOLU'DA DAHA HIZLI, İSTANBUL'DA DAHA YAVAŞ

Karagöz, "Sayın Erdoğan'ı 60'larla, Kılıçdaroğlu'nu 40'larda başlattığınıza dair iddialara ne dersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hiç hayatında seçim yaşamamış biri böyle iddialarda bulunabilir ama bir siyasi parti üyesi bilir ki Türkiye'de seçimde sandık açılır, oylar sayılır ıslak imzalar ile tutanak tutulur ve kapıyı asılır. Siyasetle ilgilenen, kendisine gazeteci diyen herkes bilir ki bu iş Anadolu'da daha hızlıdır, İstanbul'daki metropollerde daha yavaştır"

"Biz seçimlere ilişkin ilk toplantıyı 2020 şubat ayında yapmışız. Bu ülkede planlı programlı çalışan insanlarız. Bütün provalarını yaptık. Her şey santim santim hesaplandı. Bu seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık."

DAVA AÇACAĞIZ

Karagöz, gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un "Bir sorun yaşayan oldu mu" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bir siyasinin AA'yı hedef alan o açıklamasından sonra arkadaşımıza saldırılar oldu, hakaretler oldu. Dava açacağız. Kim Anadolu Ajansı'na yalancı demişse hepsine dava açacağız, hukuk önünde hesaplaşacağız. Arkadaşlarımızın kişisel zararları varsa onlar da dava açacak."