Gündem
25 Ağu 2014 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ten şok iddia: AA'ya Emniyet saldırdı!

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, Emniyet içindeki paralel yapılanmayla ilgili şok iddialarda bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, 30 Mart Yerel Seçimleri sürecinde kurumun internet sitesine yapılan saldırıları hatırlatarak, emniyetteki paralel yapılanmanın çökertilmesinden sonra 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde saldırıya uğramadıklarını savundu.
Star gazetesine konuşan Öztürk, Emniyet'te yasadışı dinleme kapsamında yapılan Paralel yapı operasyonuna farklı bir açıdan baktı. Öztürk şunları anlattı:
10 AĞUSTOS'TA DA SALDIRI BEKLİYORDUK
"30 Mart gecesi Redhack grubu, dünyadaki bütün hackerlerin Anadolu Ajansı'na saldırması için çağrı yaptı. Bunun görsellerini de almıştık, daha sonra suç duyurusunda da bulunduk. Dünyanın pek çok yerinden de bu çağrıya katılım oldu. Biz de ajans olarak, son yılların en büyük siber saldırısıyla o gece mücadele ettik. Ama veri yavaşlamasının dışında ana yayın sistemi çökmedi. Hem suç duyurusu, hem hukuki süreçleri takip ettik. Redhack neden böyle bir saldırı yaptı, ne oluyor diye. Cumhurbaşkanlığı seçiminde benzer bir siber saldırı bekliyorduk. Biz 30 Mart öncesinde yaklaşık bir hafta boyunca da siber saldırı altında kaldık. Siber güvenlik uzmanlarımızın ifadesiyle, bunlar yoklama saldırısıymış. Ne demek bu? Sistemimizin bir bölümüne saldırıyorlar, orada açık var mı yokluyorlar, sonra başka başka bölümlere böylece bütün bilişim alt yapımızın röntgenini çıkartıyorlar. Darbeyi vuracakları gün de bu verileri kullanıyorlar."
SALDIRI EMNİYET İÇİNDEN YAPILDI
Cumhurbaşkanlığı seçiminde 10 Ağustos'ta benzer saldırıları beklediklerini ama bir saldırıyla karşılaşmadıklarını anlatan Kemal Öztürk, şunları söyledi:
"10 Ağustos seçimlerinden bir hafta öncesinden bir saldırı olmadı. Seçim gecesi olur diye bekledik, o zaman da olmadı. O zaman bilişim ekibimizin değerlendirme raporunda şöyle bir sonuç ortaya çıktı. Redhack dedikleri hacker grubu, yapılan suç duyurusu sonucunda emniyet kuvvetlerinin üzerine gittiği, bulmaya çalıştığı suçlu... Bu kişiyle yapılan araştırmaların bir kısmında Redhack'ın bağlandı IP numaralarının bir kısmı, 17 Aralık öncesinde polis merkezlerinden birinde çıktı. Ve polisin bilişim suçlarıyla mücadele diye kullandığı bazı birimler olduğu, bu IP numaralarından bağlandığı iddia edildi. Bu yönde pek çok bulgu ortaya çıktı. Biz suç duyurusunda bulunduk ama öncesinde de suç duyurusu vardı. Pek çok suç duyurusu vardı. Genel suç duyuruları sonucunda böyle bir şey ortaya çıktı.
REDHACK'TEN POLİS İTİRAFI
Polis olduğuna dair hatta, Redhack itiraf etti, 'Polis beni kullandı, irtibat halindeyim' diye... Daha sonra Redhack, polis içerisinde çok sayıda yer değiştirmeler, atamalar, gözaltılar oldu; en çok emniyette operasyon yapılan birimlerden biri bilişim suçu ve istihbarat birimiydi. Oradaki insanlar yüzde yüz değiştirildi. Bizim arkadaşlarımızın, teknik ekibin gönderdiği raporda, 30 Mart saldırısının Redhack'in yaptığına dair kesin bulgularımız var, ama 10 Ağustos'ta olmamasının nedeni Redhack grubunun bu 17 Aralık öncesindeki paralel yapıyla ilişkili olabileceğine dair şüpheleri söylüyor rapor.
REDHACK'İN BAĞLANDIĞI İP'LERDEN
Birkaçı maalesef polis teşkilatında. Şaşırtıcı, 30 Mart'ta böyle büyük kampanya şekilde hacker saldırısı olurken, 10 Ağustos'ta saldırı olmaması bizi şaşırttı, şüpheye düşürttü. Bunları iddia şeklinde söyleyebiliriz, elimizde bulgu yok. Haberleri tararsanız bulursunuz, Redhack'ın bağlandığı IP'lerden birkaçı paralel yapıya ait istihbarat bilişim merkezlerinden birkaç çıkmıştı."
SALDIRILAR EMNİYET İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILDI
Redhack'ın Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı binasındaki IP'yi kullandığı iddiası medyada da yer aldı. AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nın sitesine yapılan bilgisayar korsanı saldırısının soruşturmasında "212.57.8.2.... " IP adresinin kullanıldığı tespit edildi. Polis, bu IP adresinin bulunduğu kurumu tespit edince şoke oldu. Çünkü bu IP adresi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı binasındaki bir bilgisayara aitti. Hacker saldırısının Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait bir bilgisayardan gerçekleştirildiğini AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol da doğruladı.
Öte yandan Redhack sözcüsü de yaptığı açıklamada polis muhbiri olduğunu dile getirdi. @RedHackHaber hesabından tweet'leri yazan kişi "sözcü" konumunu kendi çıkarı için kullandığını ve polis muhbirliği yaptığını itiraf ederek kamuoyundan özür diledi.