Spor
18 Kas 2023 21:43 Son Güncelleme: 18 Kas 2023 22:53

A Milli Takım'ın Almanya karşısındaki 11'i belli oldu!

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında deplasmanda Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda bugün yapılacak müsabaka TSİ 22.45'te başlayacak. Almanya - Türkiye maçı TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu’ndan hakem Bartosz Frankowski yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Marcin Boniek ve Jakub Winkler , dördüncü hakemliğini ise Tomasz Musial üstlenecek.

A Milli Futbol Takımı'nda kadrodan çıkarılan Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu dışında eksik bulunmuyor.

İşte ilk 11'ler:

Almanya: Trapp, Henrichs, Tah, Rüdiger, Kimmich, İlkay Gündoğan, Wirtz, Brandt, Havertz, Sane, Füllkrug.

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Emre Akbaba, İrfan Can Kahveci, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız

EURO 2024 Elemeleri’nde gruptaki son maçına Galler deplasmanında çıkacak milliler için ciddi bir prova olacak Almanya karşılaşması öncesinde A Milli Futbol Takımı'nda kadrodan çıkarılan Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu dışında eksik bulunmuyor.

İki ülke son olarak 7 Ekim 2020 tarihinde yine bir dostluk maçında karşı karşıya gelmişti... Büyük bir çekişme içerisinde geçen o mücadelede tam 3 kez geriye düşen Milli Takım, Ozan Tufan, Efecan Karaca ve Kenan Karaman'ın golleriyle her seferinde eşitliği yakalamayı başarmış ve sahadan 3-3'lük skorla ayrılmayı bilmişti.

Güncel form durumlarına bakıldığında ise, A Milli Futbol Takımımız, teknik direktörlük koltuğuna Vincenzo Montella'nın oturmasının ardından çıkışa geçen grafiğiyle dikkat çekiyor... EURO 2024 elemelerinde kritik viraj olan Hırvatistan deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönmeyi başaran Milliler, Konya'da oynanan maçta Türk taraftarlar önünde Letonya'yı 4-0 mağlup ederek hem moral bulmuş hem de en yakın rakiplerimiz Hırvatistan ve Galler ile puan farkını 6'ya çıkartarak liderliğini perçinlemişti.

EURO 2024'e ev sahibi olarak doğrudan katılacak almanya ise kendisini oynadığı dostluk maçlarıyla formda tutuyor. Son olarak Amerika turnesine çıkan Panzerler, Connecticut'ta oynanan hazırlık maçında Amerika Birleşik Devletleri'ni 3-1 mağlup etti. Bu maçın ardından Meksika ile de bir hazırlık maçı yapan Nagelsmann'ın ekibi, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı.