Spor
22 Kas 2023 00:49 Son Güncelleme: 22 Kas 2023 00:54

A Milli Takım Galler ile 1-1 berabere kalarak D Grubu'nu lider tamamladı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler’e konuk oldu. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla A Milli Takım D Grubunu lider tamamlarken EURO 2024 kuralarına 2. torbadan katılmaya hak kazandı.

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya geldi.
 
Cardiff City Stadı'nda oynanan mücadelede Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Matej Jug düdük çaldı.
 
Mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlanırken A Milli Takım grubu lider olarak tamamladı ve EURO 2024 kuralarına 2. torbadan katılmaya hak kazandı. Grubun bir diğer maçında ise Hırvatistan Ermenistan'ı mağlup ederek D Grubu'nda ikinci sıranın sahibi oldu.
 
 
MAÇ GOLLE BAŞLADI
 
7. dakikada sol kanatta topu alan Neco Williams sağına çekip vurdu. Uzak köşeye giden top ağlarımızı buldu ve Galler 1-0 öne geçti.
 
UĞURCAN SAKATLANDI
 
Tecrübeli eldiven, 1-0 geride olduğumuz karşılaşmanın 32. dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Altay Bayındır oyuna dahil oldu.
 
YUSUF SAHNEDE
 
70'de Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası içine ortasında yerde kalan Kenan Yıldız için karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Ben Davies sarı kart gördü. Yusuf Yazıcı topu ve kaleyici farklı köşelere yollayarak maça denge getirdi.