Spor
04 Eyl 2023 14:28 Son Güncelleme: 04 Eyl 2023 14:28

A Milli Kadın Voleybol Takımı yurda döndü! Coşkulu karşılama…

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul'a geldi. Takım kaptanı Eda Erdem yaptığı açıklamada, "Tarih yazan bir ekibin parçası olduğum için çok mutluyum" dedi.

Organizasyonun düzenlendiği Belçika’nın başkenti Brüksel’den yola çıkıp İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçak, bir havacılık geleneği olan 'su tagı'yla karşılandı.

Filenin Sultanları'nı taşıyan uçağa itfaiye araçlarının sirenleriyle karşılama de yapılırken, sonrasında Türk bayraklarıyla donatılmış 'follow me' araçları eşlik etti.

İşte o anlar…

İlk olarak TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ açıklama yaptı. Üstündağ şöyle konuştu:

Ülke tarihinde bir ilki yaşadı. Bu ülkenin gurur olduysak ne mutlu takımıma diyorum. Takımımız ilkleri yaşatıyor.

Bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu başarı kolay olmadı. Kulüplerimizin emek veren herkese teşekkür ediyorum.

TAKIM KAPTANI EDA ERDEM: ÇOK GÜZEL BİR SEZON GEÇİRDİK

Takım kaptanı Eda Erdem ise şöyle konuştu: Cumhuriyetimizin 100. yılında çok güzel bir sezon geçirdik. İkinci şampiyonluğumuzla karşınızdayız. Tarih yazan bir ekibin parçası olduğum için çok mutluyum.

DANİELE SANTARELLİ: "İNANILMAZ BİR İŞ BAŞARDIK"

A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş antrenörü Daniele Santarelli, harika bir gün yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.

2 saat uyuduklarını ancak bunun önemi olmadığını vurgulayan İtalyan hoca, "Bu muhteşem gün için takımım adına çok mutluyum, oyuncularım adına çok gururluyum. İnanılmaz bir iş başardık. Türkiye'deki insanlar bizimle birlikte çok mutlu oldu." ifadelerini kullandı.

Gelen zaferle birlikte, Türkiye'ye özgü "Erik Dalı" oynaması da hatırlatılan Santarelli, "Erik Dalı'nı ikinci kez oynadım. İlk seferde Milletler Ligi'nde oynamıştık şimdi bir kez daha oynadık." diye konuştu.