Spor
12 Eki 2023 23:42 Son Güncelleme: 13 Eki 2023 00:10

A Milli Futbol Takımı liderlik koltuğuna oturdu

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda çıktığı 6. maçta Milli Takımımız, grubun favorilerinden Hırvatistan’ı deplasmanda 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçında Hırvatistan ile A Milli Takımımız kozlarını paylaştı. Büyük bir mücadeleye sahne olan ve oldukça yüksek bir tempoda oynanan maçta kazanan taraf Ay-Yıldızlı ekibimiz oldu.

Opus Arena'da oynanan müsabaka, A Milli Takımımızın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Kırmızı - beyazlı ekibimize galibiyeti getiren golü 30. dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti.

Bu skorun ardından A Milli Takımımız, puanını 13'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Üç maçlık galibiyet serisi sona eren Hırvatistan ise 10 puanda kaldı ve 2. sıraya geriledi.

A Milli Takımımız, 15 Ekim Pazar günü Letonya'yı konuk edecek. Hırvatistan ise aynı gün Galler deplasmanına çıkacak.

EURO 2024 ARTIK ÇOK YAKIN!

Ay-Yıldızlı ekibimiz, Hırvatistan'ı mağlup ederek büyük bir avantajı da cebine koydu. Kırmızı - beyazlılar, Letonya'yı mağlup etmesi halinde rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın EURO 2024'e katılmayı garantileyecek.

MONTELLA'NIN KADRO TERCİHİ

Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başındaki ilk maçına Hırvatistan karşısında çıktı.

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu altıncı maçında deplasmanda Hırvatistan'a konuk olan Türkiye'de teknik direktör Montella, ilk maçında takımını sahaya, Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz ilk 11'ini sürdü.

Ay-yıldızlı ekibin yedek kulübesinde ise Altay Bayındır, Ertaç Özbir, Zeki Çelik, Orkun Kökçü, Cenk Tosun, Eren Elmalı, Kenan Yıldız, Emre Akbaba, Berkan Kutlu, Bertuğ Yıldırım, Yunus Akgün ve Kaan Ayhan yer aldı.

Milli takımda kaleci Doğan Alemdar ile sakatlığı bulunan Yusuf Sarı aday kadroda yer almadı.