Televizyon
01 Haz 2017 09:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

A Haber'in 'özel' TSK haberi bilgisayar oyunu çıktı!

A Haber'in "Özel Haber" başlığıyla yayınladığı bir haberde ATAK adlı helikopterin PKK'lıları vurma görüntüleri yer aldı.

A Haber'in Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından “PKK'ya yapılan operasyon” şeklinde yayınladığı görüntülerin Arma adlı oyuna ait olduğu anlaşıldı.

Oyundaki bir çatışmayı operasyona aitmiş gibi yayınlayan A Haber, görüntüleri Atak Helikopteri'nin operasyonu sırasında haberleştirdi.

Görüntülere montajla telsiz konuşmalarının da eklendiği anlaşıldı. A Haber daha sonra internetten de yayınladığı bu videoyu kaldırdı.

A haber’in yayından kaldırdığı video şöyle:



Söz konusu bilgisayar oyununda yer alan görüntüler, gerek helikopterin kamera açısı, gerek oyunda yer alan vurulma görüntüleri açısından, A Haber tarafından yayınlanan görüntülerle büyük benzerlik taşıyor.



GTA hilelerini 'FETÖ' şifresi diye haber yapmışlardı

ATV-A Haber bir dönem popüler olan Grand Theft Auto oyunu için kullanılan hileyi, darbe girişimiyle ilişkilendirerek “Üzerinde hileler yazıyor, darbe girişiminde kullanılan birçok şey de bu notlar arasında yer alıyor” ifadeleriyle sunmuştu. Haberi yapan kişi daha sonra özür dilemişti.

O haber şöyleydi: