Televizyon
10 Nis 2014 15:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

A Haber'e AKP şoku! RTÜK ceza yağdırdı!

RTÜK tek bir siyasi partinin adaylarına ve faaliyetlerine yönelik yayın yapılmasını gerekçe göstererek A Haber'e program durdurma cezaları verdi...

RTÜK; Twitter ve Youtube için "özgürlük" tartışması başlatılan ortamda, TV kanalı A Haber'e yayın durdurma cezası vermeye devam ediyor.

Radyo Televizyon Üst Kurulu yayın durdurma cezalarına gerekçe olarak, "Kadraj", "Anlatılmamış Öyküler" ve "60 Dakika" programlarında tek bir siyasi partinin adaylarına ve faaliyetlerine yönelik yayın yapılmasını gösterdi.

Program durdurma cezaları bu akşam başlayacak ve hafta sonları hariç 21 Nisan 2014 pazartesi gününe kadar sürecek. Bugünlerde akşam saat 18'de A Haber'de belgesel yayınlanacak.

Cezaya uyulmaması ya da ihlalin tekrarı halinde A Haber'e kanal yayını durdurma veya para cezası verilebilecek.

45 KEZ DURDURMA

17 Aralık'taki hükümete yönelik komplo girişimi ve seçim döneminde örnek yayınlar yapan A Haber'e 28 yayın durdurma cezası verilmişti. Vatandaşlara çözüm süreci ve 17 Aralık'taki kirli operasyona ilişkin sorular yöneltilmesini suç olarak kabul eden YSK tarafından 17 yayın durdurma cezası daha verildi. Böylece verilen ceza sayısı 45'e çıkmış oldu.