Polemik & Kulis
09 Eki 2017 13:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:10

A Haber'den Habertürk TV'ye flaş transfer! Haber Müdürü kim oldu? (Medyaradar/Özel)

Ciner Medya Grubu'na bağlı olarak yayın yapan Habertürk TV kadrosuna A Haber'den deneyimli bir ismi dahil etti.

Ciner Medya Grubu'na bağlı olarak yayın yapan ve Veyis Ateş'in Genel Müdürlüğünü yürüttüğü Habertürk TV geçtiğimiz ay sonunda A Haber ile yollarını ayıran İhsan Yılmaz'ı kadrosuna kattı. Yılmaz kanalda Haber Müdürü olarak görev yapacak. Bu görevde daha önce Süreyya Akbalık Üstünel bulunuyordu. Haber Müdürlüğü görevinden alınan Üstünel editör olarak görev yapmaya devam edecek. 

İhsan Yılmaz kimdir?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan İhsan Yılmaz mesleğe 1991 yılında Günaydın gazetesinde muhabir olarak adım attı. 1993 yılında Star TV’ye transfer oldu. 1994 yılında ise politika muhabiri olarak Milliyet Gazetesi’ne geçti.

17 yıl çalıştığı Milliyet’teki son 10 yılında Haber Araştırma Müdür Yardımcısı görevini  üstlendi. Milliyet gazetesinin Demirören grubuna satıldığı 2011 yılında Milliyet’ten ayrıldı. Gazeteden sonra yeniden televizyona dönüş yaptı ve A Haber ile anlaştı. İhsan Yılmaz geçen ay sonu ayrıldığı A Haber’de Şef Editör görevindeydi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimi de alan İhsan Yılmaz mesleğin örgütlenme ve akademik alanında da çalışmalar yaptı. Türkiye’nin en büyük ve yaygın gazetecilik meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulundu. Son iki dönemde ise TGC Yönetim Kurulu’na seçildi.

Yılmaz Türkiye’nin en önemli gazetecilik ödülü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri ile en köklü ödüllerden biri olan Sedat Simavi Ödülleri’nin ‘televizyon’ dallarının jürisinde bulunuyor.

İhsan Yılmaz TGC ile Conrad Adenauer Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye’nin en uzun soluklu yerel basın eğitim seminerlerinde eğitmen olarak görev alıyor. ‘Televizyon haberciliği’, ‘Haber yazım teknikleri’ ve ‘Haber merkezlerinin muhabirlerden beklentileri’ gibi konularda yerel basın mensuplarına sunumlar yapan Yılmaz birçok üniversitede de meslekle ilgili seminerler veriyor.

Deneyimli gazetecinin ‘Sınanmamış Kadın’ isimli bir öykü kitabı da bulunuyor.



MEDYARADAR/ÖZEL