Gündem
29 Mayıs 2019 09:34 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2019 10:00

A Haber'den Ahmet Şık'a dava!

A Haber’in figüran Gürsel Cephaneci ile röportaj yapmasını eleştiren Ahmet Şık’a, tazminat davası açıldı. A Haber Şık’tan “kişilik hakları ihlal edildiği” gerekçesiyle 50 bin lira istiyor...

A Haber’in figüran Gürsel Cephaneci ile röportaj yapmasını eleştiren Ahmet Şık’a, tazminat davası açıldı. A Haber Şık’tan “kişilik hakları ihlal edildiği” gerekçesiyle 50 bin lira istiyor.

31 Mart seçimlerinde AKP’ye oy vereceğini söyleyen Gürsel Cephaneci, 1991’de SSK’da geçirdiği bir operasyon için 1992 yılında SSK Başkanı olan Kılıçdaroğlu’na kızgın olduğunu söylemişti. Fakat Cephaneci'nin bir cast ajansı aracılığıyla anlaşmalı olarak A Haber'e röportaj verdiği iddia edilmişti.

Bunun üzerine de Ahmet Şık Twitter hesabından, “Parayı kim verirse onun düdüğünü çalan figüran yerine, iktidar mahfillerine göre ‘terörist değil gazeteci’ sayılan ‘habercileri’ ve bir mafya iktidarının halkla ilişkiler ajansı görevi yapan medya kurumlarını tartışmanın odağına koymak daha doğru olmaz mı?” diye yazmıştı.

A Haber bu sözler üzerine şikayetçi oldu. Şık’tan “kişilik hakları ihlal edildiği” gerekçesiyle 50 bin lira tazminat talep ederek dava açan kanala Ahmet Şık tepki gösterdi.

Şık Twitter’dan, “Şu ifrazatı ‘haber’ kisvesi ile yayınlayan @Ahaber, kendilerinin ne olduğunu söylediğim için ‘itibarlarının zedelendiği’ iddiasıyla yine dava açmışlar” ifadelerini kullandı.