Polemik & Kulis
28 Kas 2012 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

A HABER'DE KONUK KRİZİ! HANGİ YAZARDAN ÖZÜR DİLENDİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen A Haber yaşanan çok çarpıcı bir olayla çalkalanıyor.

A Haber ciddi bir konuk krizi yaşadı.. İşte kulislerde konuşulan o olay :

Yılların deneyimli haber sunucusu Can Okanar’ın geçen hafta Perşembe günü saat 14.00’de başlayan bültenine Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Kürt yazar Muhsin Kızılkaya davet edildi.Kızılkaya AK Parti'nin Kürt açılımı ve demokratikleşme çabalarına desteğiyle biliniyor.

Kızılkaya’dan, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti kurmaylarının hazırladıkları “Kamuda Kürtçe Hizmet Dönemi ve Anadilde Savunma ve Kamu Hizmeti” konusundaki yasal düzenleme çalışmaları hakkında değerlendirme yapması istendi.

Muhsin Kızılkaya’nın değerlendirmesinin 4’üncü dakikasında sunucu Can Okanar kibarca teşekkür etti ve Kızılkaya’nın sözünü keserek konuğunu uğurladı.

Bu durum başta A Haber rejisi olmak üzere haber merkezini, sonrasında da kanalı karıştırdı. İddialara göre kanalın haber programları koordinatörü Ali Değermenci, rejiye Muhsin Kızılkaya ile söyleşi yayınının neden kısa tutulduğunu sordu.Rejideki görevliler de yayını A Haber’in Haber Koordinatörü Yüksel Altınaş’ın kestirdiğini, düşüncelerine katılmadığı Kızılkaya’nın A Haber ekranlarına çıkartılmasına izin vermeyeceğini söylediğini kaydetti.

Bunun üzerine Ali Değermenci soluğu Yüksel Altıntaş’ın yanında aldı ve ikili arasında tartışma başladı..

Yaşanan olaydan sonra Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Serhat Albayrak ve A Haber’in tepe ismi, Turkuvaz Tematik Kanallar Grup Başkanı Mahmut İpşirli’nin devreye girdikleri ve Kızılkaya’dan özür diledikleri öğrenildi.

MEDYARADAR- ÖZEL