Polemik & Kulis
14 Ara 2021 14:35 Son Güncelleme: 14 Ara 2021 15:22

A Haber muhabirini sarsan vefat haberi! ‘Bugün ben yıkadım seni…’

A haber muhabiri, anneannesinin vefat haberiyle yıkıldı. Sosyal medya hesabından duygu dolu paylaşımda bulunan deneyimli isim, “Üzgünüm anneanne, ısıtamadım bedenini…” sözleriyle anneannesine veda etti.

A Haber muhabiri Rüya Akkuş, anneannesinin vefat haberiyle sarsıldı. Yaşlılığa bağlı ölümden dolayı anneannesini kaybeden deneyimli isim, sosyal medya hesabından duygu dolu bir paylaşım yaptı.

‘SOĞUĞUN KALDI DUDAĞIMDA…’

Anneannesinin kapı önüne bırakılan bir çift ayakkabısının fotoğrafını paylaşan Akkuş, altına şu ifadeleri not düştü: “Odasının ortasına kurulu sobayı yakar, teline de sıcak sıcak hazır dursun diye havlu asardın. Küçükken içinde bir aşağı bir yukarı kayarak oynadığım ama büyüdükçe dizlerimi karnıma toplamadan oturamadığım yıkama teknesini halının üstüne yerleştirir içine de bir kalıp beyaz sabun atardın. Sobanın üstünde ısıttığın sıcak suyun birazını döküp de soğuk su ile ılıştırdıktan sonra ‘hadi’ derdin, ‘gir içine’. Ki ben hayat boyu hep üşümekten şikayet etmişimdir ama sen beni hiç üşütmedin. İyice yıkardın. Kulaklarımın içini tırnaklarımın arasını köpürte köpürte temizler bir sağ omzumdan bir de sol omzumdan iki kova su boşaltırdın. Baş parmağını ağzıma sokup damağımdan tutup kaldırır tekneden çıkarırken de ‘sular aşağı, kızlar yukarı’ der sarardın havluyu bana. Bilim dünyasına açıklaması zor olsa da ben bu yüzden bu kadar uzun olmuştum sana göre. Sular inmişti aşağı ben çıkmıştım yukarı.

Bugün ben yıkadım seni.

Bana sarma saran küçücük parmaklarını sevdim. Öptüm elini, koydum başımın üstüne. Sımsıkı kapatmıştın gözlerini ve düz bir çizgi gibiydi ağzın. Küsünce de böyle olurdun. Küs gitmedin değil mi, bak doğruyu söyle. Ama valla mis gibiydin. Kulağımda kalmış ‘ver bir öpücük’ diyen sesin, tuttum öptüm bir güzel alnını. Gözlerinin üstünden aktı gitti döktükleri gül suyu.. Nasıl desem soğuğun kaldı dudağımda. Üzgünüm anneanne, ısıtamadım bedenini…”

İşte o paylaşım…

RÜYA AKKUŞ KİMDİR?

Tam adı Rüya Akkuş Küçüktunca’dır. 1988 yılında dünyaya gelen Rüya Akkuş, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Haberciliği Bölümü’nde 2011 tarihinde tamamlamıştır.

Mezun olduktan kısa bir süre sonra Mart 2011’den beri ATV’de muhabirliğe adım atan Rüya Akkuş, halen ATV’de muhabir olarak görev yapmaktadır. Eşi Emre Küçüktunca’dır. Bu evliliğinden Tuna adında bir erkek çocuğu vardır.